Aftrap Peulenparade: gratis workshop voor chefs

Tekst: Aukje van Bezeij, Tweede Stem

Op maandag 2 september gaat, grootser dan de eerste keer, de Peulenparade van start. Twaalf chefs kunnen deze dag meedoen aan een workshop onder leiding van Eric en Onno Kleyn (culinair journalist en aanvoerder van de Bruine Bonen Bende). In Kasteel Hackfort in Vorden kan je inspiratie opdoen om de peulvrucht, vers en gedroogd, in al zijn veelzijdigheid op de kaart te zetten. Interesse? Neem contact met ons op.

De Peulenparade is een ludieke campagne om de boon te ontdoen van zijn stoffige imago en deze in een hipper jasje te steken, passend bij ons snelle, moderne bestaan. Daar is alle reden voor. De boon is namelijk fantastisch voedsel: een bron van eiwit en vezels, voedzaam, goedkoop, gezond, duurzaam en ook nog erg lekker. Anderhalve maand lang kan je dankzij verschillende acties ontdekken dat je met de boon super lekkere gerechten kan bereiden. In zo’n 2500 kantines in Nederland worden bijvoorbeeld broodjes humus, linzensoepen, bonensalades of lupinekroketten geserveerd. Ook de rijksoverheid neemt deel aan de parade en trakteert haar ambtenaren zes weken lang – in steeds wisselende ministeries – op bonen!

Meer weten over dit initiatief? Klik op: hoe een boon weer hip werd