Wedstrijdreglement 2014

Wedstrijdreglement

Algemeen:  

> Deelnemers schrijven zich in via van het aanmeldingsformulier op de website www.variatieindekeuken.nl.  
> Inschrijven is mogelijk tot en met 16 juni 2014 . De inschrijving is compleet als het inschrijfgeld en de receptuur samen met een foto van het gerecht ontvangen is door Variatie in de Keuken.  
> Er zijn drie regionale voorrondes: 
 
            – Regio Zuid & Zuid-West Nederland: maandag 30 juni, HAS Hogeschool Den Bosch.  
            – Regio Noord & Oost-Nederland: dinsdag 1 juli, Librije’s Atelier te Zwolle. 
            – Regio NoordWest & Midden Nederland: woensdag 2 juli, Hotelschool The Hague. 
 
> De finale vindt plaats op woensdag 27 augustus, Librije’s Atelier te Zwolle. 
 
> Op dinsdag 1 juli begint de publiekswedstrijd. Dit is de uiterlijke datum dat de gerechten op de menukaart (en op de website) worden gezet. 
 
> Tot en met donderdag 31 juli kan het publiek stemmen. 
 
> De stemmen worden geteld en op 6 augustus worden de regionale winnaars van de publiekswedstrijd bekend gemaakt.  

 

Reglement:  

> Per regio wordt 1 winnaar gekozen door een professionele jury. 
 
> Per regio wordt 1 extra winnaar gekozen door het publiek via publieksstemmen. Het kan zijn dat de winnaar van de publieksstemmen in een regio en de winnaar van de regionale voorronde dezelfde is. Dan zal de nummer twee naar de finale mogen doorgaan.  
 
> De winnaar(s) voor de finale worden op 6 augustus bekend gemaakt. 
 
> Tijdens de voorrondes en de finale worden televisie en/of radio opnames gemaakt. 
  
> De organisatie behoudt zich het recht voor om de wedstrijd af te lassen wanneer zich, naar inschatting van de organisatie, omstandigheden voordoen die voortzetting van de wedstrijd onmogelijk of onwenselijk maken. 
De organisatie kan de voorwaarden voor deelneming aan de verkiezing tussentijds aanpassen. Deze veranderingen zullen tijdig gecommuniceerd worden. 
 
> De organisatie kan dit reglement tussentijds aanpassen. Deze veranderingen zullen tijdig gecommuniceerd worden.  Wijzigingen voorbehouden.

 

Voorwaarden inschrijving:  

> Het gerecht dient 100% vegetarisch te zijn en minimaal 50% groente te bevatten.  
> Het moet een hoofdgerecht zijn. 
 
> De recepturen dienen uitgeschreven te worden voor 4 personen. 
 
> Indien de deelnemer een leerling is, mag deze alleen meedoen onder begeleiding van de leermeester. 
 
> Deelname is geldig indien het inschrijfgeld is voldaan. 
 
> Alle recepten zijn na inschrijving eigendom van Stichting Variatie in de Keuken en kunnen, met vermelding van de chef-kok en/of restaurant, worden gepubliceerd, verspreid en gebruikt in media en communicatie-uitingen.  

 

Aansprakelijkheid:  

> Deelnemers doen mee op eigen risico. De organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid, in welke vorm dan ook, voor het zoek raken en/of beschadigen van zaken van deelnemers.  

 

Jurering:  

> Vooraf aan de start van de verkiezing worden de beoordelingscriteria van de jury bekend gemaakt. 
 
> De jury bestaat uit (sterren)chefs, BN-ers, culinaire experts en journalisten. 
 
> Wanneer een jurylid een persoonlijke relatie heeft met een deelnemer zal dit jurylid deze deelnemer niet beoordelen.  

 

Wedstrijd:  

> Het gerecht dient 100% vegetarisch te zijn en minimaal 50% groente te bevatten. 
  
> Het gebruik van verse, seizoensgebonden, streekgebonden en biologische ingrediënten heeft een pré boven minder duurzame varianten (niet verplicht). 
 
> De deelnemers dragen zelf zorg voor het inkopen, meebrengen en de kosten van de ingrediënten. 
 
> Partners van de verkiezing, waaronder Koppert Cress en Dutch Specials, zullen tijdens de regiofinales en de finale verse groente en cressen beschikbaar stellen aan de deelnemers voor gebruik. 
 
> Deelnemers kunnen zich inschrijven met maximaal 2 personen per keukenteam, op aanvraag is het mogelijk om meerdere personen mee te nemen naar de verkiezingsdagen. 
 
> Deelnemers bereiden 4 couverts van een volledig vegetarisch hoofdgerecht tijdens de regionale voorronde. 
 
> Het is toegestaan om van te voren al delen voor te bereiden en deze mee te nemen naar de verkiezing. 
 
> Drie gerechten worden gepresenteerd aan de vakjury en één gerecht is bedoeld voor de fotograaf. De gerechten moeten identiek zijn. 
 
> Deelnemers presenteren zelf hun gerecht aan de jury. Verder wordt de bediening door de organisatie geregeld. 
 
> Deelnemers presenteren hun gerecht precies op de vooraf aangekondigde tijd, anders kunnen er minpunten worden toegekend, het oordeel van de wedstrijdmeester is leidend. 
 
> De beschikbare tijd voor het bereiden van het gerecht is 40 minuten. 
 
> Deelnemers zorgen zelf voor borden. 
 
> Tijdens de voorronden kunnen deelnemers gebruik maken van de keuken van de locatie, inclusief aanwezige basis-materialen. 
 
> Het is aanbevolen eigen pannen, materialen en apparatuur mee te nemen. 
 
> De werkbank van de deelnemers en de gebruikte apparatuur dienen schoon te worden opgeleverd. 
 
> Alle deelnemers worden, ongeacht de starttijd, op hetzelfde tijdstip verwacht aanwezig te zijn.  

 

Te winnen prijzen:  

> Alle deelnemers zullen een deelnamecertificaat ontvangen. 
 
> Alle finalisten (de regionale winnaars) zullen een winnaars-certificaat ontvangen en de winnaars van de finale krijgen een winnaars-certificaat met hun titel erop. 
 
> Naast de titel ‘VariatieChef van het Jaar 2014’ zijn andere titels te verdienen, namelijk: ‘DuurzameChef van het Jaar’ voor het meest duurzame gerecht en ‘CreatieveChef van het Jaar’ voor het meest creatieve gerecht. 
  
> Iedere titel wordt slechts één keer ‘uitgereikt’. 
  
> Een deelnemer kan meerdere titels verdienen. 
  

Voor vragen kunt u terecht bij Variatie in de Keuken. U kunt contact opnemen via margot@variatieindekeuken.nl 

 

VariatieKeuken @Twitter

RT @CVollebregt The new Food Challenge. Van Dam trekt 15 miljoen uit om meer plantaardige eiwitten op t menu te krijgen. telegraaf.nl/t/27630021 #zeewier

Beantwoorden · Retweeten · Toevoegen aan favorieten