De hoofdprijs 2013

Naast de felbegeerde titel ‘VariatieChef van het Jaar’ maken de deelnemende chefs kans op een unieke stage bij het enige 100% vegetarische sterrenrestaurant in Europa: toprestaurant ‘Joia’ van Pietro Leemann. De winnaar leert hier een week lang alle kneepjes van het vak. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, onder begeleiding van Pietro en zijn collega’s. Want een echte kok is nooit uitgeleerd en kan geen inspiratie genoeg hebben.

PietroPietro Leemann, chef-kok en eigenaar van Joia over het restaurant:

“Wij maken alles zelf bij Joia. We maken bijvoorbeeld ons eigen brood en gebak met natuurlijke gist. Een boer verbouwt de ingrediënten die wij in het restaurant bereiden, hierdoor is alles alleen in het seizoen beschikbaar. De gasten in ons restaurant zijn niet per se vegetarisch, maar meer open-minded. Zij proberen hun leven te veranderen, een trend die wij overal in de wereld terug zien.”

De inschrijving voor  2013 is helaas gesloten. Op 10 september a.s. beginnen de regionale voorrondes. Wil je die bijwonen? Koop dan een toegangskaart op onze Facebookpagina.

In 2014  houden we opnieuw de Verkiezing VariatieChef van het  Jaar. Je hebt nu een heel jaar om je voor te bereiden! 

Je kunt alvast inspiratie opdoen tijdens een van onze speciale workshops voor Chefkoks, zoals de  workshops ‘Vleesch noch Visch’!