De finalisten 2013

Finalisten voorronde Noord & Oost Nederland

Bas Plaizier en Dennis Jansen (rechts)Arnold Jansen (rechts) en Bas Plaizier van Het Koetshuis uit Hoogeveen imponeerden met  de in de kruiwagen bereide gnocchi van aardappel en pastinaak, ravioli, kool en kropsla. Een “super Nederlands hoofdgerecht”, oordeelde de jury.KH

Finalist regio Noord_ Het Ambacht_HeerenveenOok de Crèmeux Tûne met geit, pompoen, hazelnoot en ui van Henk Markus (links)  en Nick Twickler van restaurant Het Ambacht uit Heerenveen was goed voor een finaleplaats .

Henk Markus (links) en Nick Twickler “Dit gerecht zou zomaar op de kaart van een  1 of 2 sterrenrestaurant kunnen staan”, zei jurylid Maik Kuijpers. Lees het verslag of bekijk de foto’s van de voorrondes in Zwolle.

 

 

 

 

 

 

 

 Finalisten voorronde West & Midden Nederland

Stijn Knaapen en Joep de Jong_Vaartsche Rijn“Sterwaardig, origineel en een te gekke geur”, het is slechts een greep uit de lofbetuigingen van de jury over het gerecht van Stijn Knaapen (links) en Joep de Jong van restaurant Vaartsche Rijn te Utrechtfinalist_regio_midden_VaartscheRijn_Utrechtspitskool met granen, cantharel, rauwe portabella, hazelnoot, artisjok en Rommenou.

 

 

finalist_regio_noord-west_Spelt_Amsterdam De ‘Pot au Feu’ van Thomas Geraedts (midden), Bruce Tang (links) en Stephan Bax  van restaurant Spelt uit Amsterdam “doet vergeten dat een Pot au Feu eigenlijk een ultiem vleesgerecht is”. Lees het verslag of bekijk de foto’s van de voorrondes in Amsterdam.Bruce Tang, Thomas Geraedts en Stephan Bax_Spelt_

Finalisten voorronde Zuid & Zuid-West Nederland

mazieportretTakis Panagakis van restaurant Mazie uit Den Haag bleef dicht bij zijn Griekse wortels door het gebruik van feta en Mediterrane groenten. Met het gebruik van stikstof bij de feta doet hij net dat beetje extra voor een waanzinnig interessant gerecht. Een kleine flirt met moleculair koken.Maziegerecht

 

 

FlorisgerechtHet ‘bord’ van Floris Versluijs van restaurant In de keuken van Floris te Rotterdam had volgens de jury een ‘Scandinavian style’. “Ik had erop gerekend dat iedereen zou werken met kleine elementen, daarom koos ik voor iets robuusters”, aldus Floris. FlorisprotretLees hier het verslag of bekijk de foto’s van de voorrondes in Den Haag.

WINNAARS PUBLIEKSSTEMACTIE

Restaurant Het Ambacht uit Heerenveen, restaurant Fris uit Haarlem en restaurant Pollevie uit Den Bosch zijn door het publiek naar de finale gestemd. Zij scoorden met hun gerechten niet alleen de hoogste waardering maar ook het meeste aantal stemmen.VidK_verkiezing13_DenHaag44s VidK_verkiezing13_DenHaag45sRaymond Westerhout van restaurant Pollevie in Den Bosch met  zijn gerecht van witlof, venere rijst, pompoen, cantharel, pesto & knolselder anglais

VidK_verkiezing13_Amsterdam25s VidK_verkiezing13_Amsterdam27sIngmar Ipema (links) van restaurant Fris in Haarlem met zijn gerecht van bloemkool, biet en lavas

 

VariatieKeuken @Twitter

'Supermarkten misleiden consumenten met mager gehakt' nu.nl/eten-en-drinke… via @NUnl

Beantwoorden · Retweeten · Toevoegen aan favorieten