Aanmelden 2013

De aanmelding voor de Verkiezing van 2013 is gesloten.

Wedstrijdreglement

Algemeen:

> Deelnemers schrijven zich in door middel van het aanmeldingsformulier op de website.
> Inschrijven is mogelijk tot en met 31 juli 2013 . Gerechten kunnen worden ingestuurd per e-mail tot uiterlijk donderdag 15 augustus. De inschrijving is compleet als de receptuur samen met een foto van het gerecht ontvangen is door Variatie in de Keuken.

> Er zijn drie regionale voorrondes:
– Regio Noord & Oost-Nederland: dinsdag 10 september, Librije’s Atelier te Zwolle.
– Regio Noord-West & Midden Nederland: woensdag 11 september, ROC Amsterdam.
– Regio Zuid & Zuid-West Nederland: donderdag 12 september, ROC Den Haag.

– Er is een extra voorronde op 4 oktober. De winnaar van deze verkiezing, die is uitgeschreven door de N.V.B. verdiend een ticket naar de finale van de VariatieChef van het Jaar 2013 verkiezing

> De finale vindt plaats op woensdag 16 oktober, Librije’s Atelier te Zwolle.
> Op vrijdag 13  september begint de publiekswedstrijd. Dit is de uiterlijke datum dat de gerechten op de menukaart (en op website) worden gezet.
> Tot en met zaterdag 12 oktober kan het publiek stemmen.
> Op zondag 13 oktober worden de stemmen geteld en worden de regionale winnaars van de publiekswedstrijd bekend gemaakt.

Reglement:

> Per regio wordt 2 winnaars gekozen door een professionele jury.
> Per regio wordt een extra winnaar gekozen door het publiek via publieksstemmen. Het kan zijn dat de winnaar van de publieksstemmen in een regio en de winnaar van de regionale voorronde dezelfde is.
> De winnaar(s) van de finale worden op 16 oktober bekend gemaakt.
> Tijdens de voorrondes en de finale worden televisie en/of radio opnames gemaakt.
> De organisatie behoudt zich het recht voor om de wedstrijd af te lassen wanneer zich, naar inschatting van de organisatie, omstandigheden voordoen die voortzetting van de wedstrijd onmogelijk of onwenselijk maken.
De organisatie kan de voorwaarden voor deelneming aan de verkiezing tussentijds aanpassen. Deze veranderingen zullen tijdig gecommuniceerd worden.
> De organisatie kan dit reglement tussentijds aanpassen. Deze veranderingen zullen tijdig gecommuniceerd worden.

Voorwaarden inschrijving:

> Het gerecht dient 100% vegetarisch te zijn en minimaal 50% groente te bevatten.
> De recepturen dienen uitgeschreven te worden voor 4 personen.
> Indien de deelnemer een leerling is, mag deze alleen meedoen onder begeleiding van de leermeester.
> Deelname is geldig indien het inschrijfgeld is voldaan.
> Alle recepten zijn na inschrijving eigendom van Stichting Variatie in de Keuken en kunnen, met vermelding van de chef-kok en/of restaurant, worden gepubliceerd, verspreid en gebruikt in media en communicatie-uitingen.

Aansprakelijkheid:

> Deelnemers doen mee op eigen risico. De organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid, in welke vorm dan ook, voor het zoek raken en/of beschadigen van zaken van deelnemers.

Jurering:

> Vooraf aan de start van de verkiezing worden de beoordelingscriteria van de jury bekend gemaakt.
> De jury bestaat uit (sterren)chefs, BN-ers, culinaire experts en journalisten.
> Wanneer een jurylid een persoonlijke relatie heeft met een deelnemer zal dit jurylid deze deelnemer niet beoordelen.

Wedstrijd:

> Het gerecht dient 100% vegetarisch te zijn en minimaal 50% groente te bevatten.
> Het gebruik van verse, seizoensgebonden, streekgebonden en biologische ingrediënten heeft een pré boven minder duurzame varianten (niet verplicht).
> De deelnemers dragen zelf zorg voor het inkopen, meebrengen en de kosten van de ingrediënten.
> Partners van de verkiezing, waaronder Koppert Cress en Dutch Specials, zullen tijdens de regiofinales en de finale verse groente en cressen beschikbaar stellen aan de deelnemers voor gebruik.
> Deelnemers kunnen zich inschrijven met maximaal 2 personen per keukenteam, op aanvraag is het mogelijk om meerdere personen mee te nemen naar de verkiezingsdagen.
> Deelnemers bereiden 4 couverts van een volledig vegetarisch hoofdgerecht tijdens de regionale voorronde.
> Het is toegestaan om van te voren al delen voor te bereiden en deze mee te nemen naar de verkiezing.
> Drie gerechten worden gepresenteerd aan de vakjury en één gerecht is bedoeld voor de fotograaf. De gerechten moeten identiek zijn.
> Deelnemers presenteren zelf hun gerecht aan de jury. Verder wordt de bediening door de organisatie geregeld.
> Deelnemers presenteren hun gerecht precies op de vooraf aangekondigde tijd, anders kunnen er minpunten worden toegekend, het oordeel van de wedstrijdmeester is leidend.
> De beschikbare tijd voor het bereiden van het gerecht is 40 minuten.
> Deelnemers zorgen zelf voor borden.
> Tijdens de voorronden kunnen deelnemers gebruik maken van de keuken van de locatie, inclusief aanwezige basis-materialen.
> Het is aanbevolen eigen pannen, materialen en apparatuur mee te nemen.
> De werkbank van de deelnemers en de gebruikte apparatuur dienen schoon te worden opgeleverd.
> Alle deelnemers worden, ongeacht de starttijd, op hetzelfde tijdstip verwacht aanwezig te zijn.

Te winnen prijzen:

> Alle deelnemers zullen een deelnamecertificaat ontvangen.
> Alle finalisten (de regionale winnaars) zullen een winnaars-certificaat ontvangen en de winnaars van de finale krijgen een winnaars-certificaat met hun titel erop.
> Naast de titel ‘VariatieChef van het Jaar 2013’ zijn andere titels te verdienen, namelijk: ‘DuurzameChef van het Jaar’ voor het meest duurzame gerecht en ‘CreatieveChef van het Jaar’ voor het meest creatieve gerecht.
> Iedere titel wordt slechts één keer ‘uitgereikt’.
> Een deelnemer kan meerdere titels verdienen.
> De winnaar van de finale krijgt een stage aangeboden bij Joia in Milaan, het enige vegetarische sterrenrestaurant van Europa.
> De stage is beschikbaar voor maximaal 2 personen van het winnende restaurant.

Voor vragen kunt u terecht bij Variatie in de Keuken. U kunt contact opnemen via wilbert@variatieindekeuken.nl of 020-2600206.

 

Interview Dennis Klompsma – Villa Sasso from Variatie in de Keuken on Vimeo.

VariatieKeuken @Twitter

'Supermarkten misleiden consumenten met mager gehakt' nu.nl/eten-en-drinke… via @NUnl

Beantwoorden · Retweeten · Toevoegen aan favorieten