2013

Van 13 september tot 13 oktober kunnen de nieuwe gerechten worden geproefd bij de deelnemende restaurants. Klik hier voor een overzicht van de deelnemers! 

Ben je al gaan proeven en wil je jouw chef een stapje dichter bij de finale brengen STEM dan hier op jouw restaurant

In totaal strijden er meer dan 50 koks voor de titel ‘VariatieChef van het Jaar 2013’. De deelnemers ontwikkelen een heerlijk gerecht zonder vlees of vis met minimaal 50% groente, zetten dit op hun menukaart (en website). Hiermee zetten ze hun restaurant in de spotlights, verrassen ze bestaande klanten en trekken ze nieuwe klanten aan.

Regionale voorrondes
Allereerst zijn er de zinderende reginoale voorrondes. Vervolgens vindt op 16 oktober de Landelijke Finale in Librije’s Atelier plaats. Door een ervaren jury onder leiding van ***chef-kok Jonnie Boer wordt het beste vegetarische gerecht van 2013 gekozen.

Stemronde publiek
Daarnaast is er ook een publieksprijs: gasten hebben de mogelijkheid om online te stemmen op uw gerecht. Een unieke mogelijkheid om vaste en nieuwe gasten uit te nodigen om te komen proeven. Op basis van de voorrondes en de publiekstemmen gaan er in totaal tien deelnemers door naar de finale. De hoofdprijs is een stage bij het enige 100% vegetarische sterrenrestaurant van Europa: Joia! Lees hier meer over de stage.

Interview Dennis Klompsma – Villa Sasso from Variatie in de Keuken on Vimeo.

<