Stageverslag winnaar 2012 bij The Waterside Inn*** Londen

Winnaar Variatiegerecht 2012 op stage bij Alain Roux

De winnaar van onze wedstrijd Variatiegerecht van het jaar 2012 – Nickey Vlierhuis (links) – heeft een week stage gewonnen bij The Waterside Inn*** in Londen van de chef Alain Roux! Eind november was het dan eindelijk zover. Ze heeft voor ons een verslag bijgehouden van haar reis:

“Bij binnenkomst werd ik hartelijk ontvangen door chef Alain en uitgelegd dat ik mocht meelopen met de sous chef. Ik was wel erg zenuwachtig, hoewel Alain benadrukte dat dat niet nodig was. Je loopt immers niet iedere dag rond in de keuken van een driesterrenrestaurant! De eerste dag heb ik hier en daar wat klusjes gedaan, maar vooral mijn ogen uitgekeken.

De keuken is gigantisch druk, er lopen wel 25 koks! En dat is hard nodig want elke dag komen rond de 70 gasten lunchen. Ik mocht helpen bij de amuses en de entrees. Het is hard werken, want in een gigantisch tempo wordt alles klaargemaakt en uitgeserveerd. Na de lunch wordt de keuken schoongemaakt en heeft iedereen een break tot half 5. Daarna nog wat mise en place voor het diner, avond eten met de koks en dan begint het diner: elke dag rond de 90 gasten, en op zaterdag zelfs 108!
In de loop van de week leerde ik de koks kennen en mocht ik ook steeds meer doen en laten zien wat ik kan. Ze zijn onwijs vriendelijk en altijd bereid je dingen te leren. De laatste twee dagen mocht ik zelfs vis bakken, de sauzen afmaken en meegeven. Fantastisch om te doen!

BEKIJK HIER ALLE FOTOS

Kortom: het was een fantastische week! Het is een hele mooie klassieke keuken, met heerlijke smaken. Het team is goed en leuk en de chef Alain is erg aardig. Ik heb ontzettend veel geleerd en het was een geweldige ervaring! “