Restaurant Boerderij Aan Sjuuteeanjd in Schinnen wint voorronde regio Zuid

Jean Thoma en Lotte Hamers wisten de jury gisteren te overtuigen met hun vegetarische gerecht: een lauwwarme terrine van bonen met een kroketje van Alkmaarse gort en zeewier, speltbrood ravioli met noten, luiewijvenboon gevuld met vergeten groenten, kaviaar van maggi en kruidensla en een sabayon van geitenkaas.

De jury bestond uit Soenil Bahadoer (chefkok van de Lindehof in Nuenen), Jef Schuur (chefkok van restaurant Bij Jef in Den Hoorn, Texel), en Marion Pluimes (voedingsdeskundige van Variatie in de Keuken).

Soenil Bahadoer, namens de jury: ‘Wat een interessant project is dit! Prachtig dat vegetarische gerechten op deze manier gepromoot worden. Ik heb vandaag gezien dat koks elkaar inspireren en dat er nieuwe gerechten ontstaan. Het was een geweldige dag.’

Jean Thoma en Lotte Hamers konden hun geluk niet op toen ze tot winnaars van regio Zuid verkozen werden.‘Geweldig om te winnen. In Limburg leeft het vegetarische eten nog niet zo, en wij gaan het op de kaart zetten! We hadden niet verwacht dat we zouden winnen,  de andere gerechten zagen er ook prachtig uit. We hebben ons uitgebreid voorbereid en dit heeft goed uitgepakt!’Aldus Hamers.

Klik hier om te luisteren naar een interview met de finalisten van regio Zuid.

De jury was zeer positief verrast over de vegetarische gerechten, in het bijzonder over de Lauwwarme terrine van bonen: ‘Jullie zijn terechte winnaars, jullie gerecht steekt er met kop en schouders bovenuit! Het is een onwijs leuk en mooi gerecht, jullie zijn creatief genoeg om te winnen.’ Aldus Jef Schuur.

Nickey Vlierhuis en Lucas Groenewold van Theater restaurant Bouwkunde in Deventer (regio Oost) evenals Dennis Klompsma en Thomas Beekhuis van restaurant Villo Sasso (regio Noord) behaalde al een plek in de finale. Op 30 mei worden de laatste regionale winnaars bekend uit Noord- en Zuid-Holland. Samen met restaurants Boerderij Aan Sjuuteeanjd, Villa Sasso en Bouwkunde zullen zij in de  finale van 5 juni strijden voor de titel ‘Variatiegerecht van 2012’ en een stageplek bij The Waterside Inn in Londen van de wereldberoemde chef Alain Roux.