Alles over duurzaam eten bij De Nationale DenkTank

Slotdag van De Nationale DenkTank

Op de slotdag van de Nationale DenkTank konden wetenschappers, politici en mensen uit het bedrijfsleven genieten van onze gevarieerde en groenterijke hapjes en lunch. Enkele voorbeelden hiervan zijn: soep van pastinaak en sushi met de bijzondere combinatie van oerbiet, spinazie, geitenkaas en gember of borrelhapjes als mini-quiches met gecarameliseerde rode ui, feta, hazelnoot en tijm en frittata met boerenkool & gerookte winterpeen. Wilt u ook een bijzondere catering ervaring bekijk dan hier de mogelijkheden.

Het onderzoek van de Nationale DenkTank
Uit het onderzoek voor verduurzaming van de voedselketen kwamen 24 oplossingen. Het DenkTank team, bestaande uit 21 talentvolle academici, heeft gedurende vier maanden gezocht naar duurzame oplossingen in de voedselketen, van boer tot voedselindustrie tot consument en van afvalstroom tot nieuwe grondstof. Bekijk de eindrapportage met alle oplossingen op www.nationale-denktank.nl

Duurzaam Kerst Weekmenu
Eten met een lage milieubelasting kan het hele jaar rond, zelfs in de week rondom Kerst. Om dat te bewijzen lanceert de DenkTank samen met het Voedingscentrum een duurzaam menu voor de hele kerstweek. Met dit kerst-weekmenu eet je gezond, lekker en met een lage milieubelasting. En je hoeft je er eigenlijk niets voor te laten. Als je wilt, eet je nog steeds vlees en vis, maar bijvoorbeeld ook veel peulvruchten.

Kerst Weekmenu ontwikkeld door De Nationale DenkTank en het Voedingscentrum.

De recepten uit het menu kunt u hier vinden: http://www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws/duurzamer-eten-met-kerst.aspx