De Internationale Challenge

Internationale kook challenge
The vegetarian chance

De inschrijving is inmiddels gesloten

De wedstrijd

In de Internationale challenge worden koks uitgedaagd een veganistisch voor- en hoofdgerecht te maken. De gerechten kunnen ingestuurd worden vóór 15 mei 2014. Hieruit worden vervolgens 10 finalisten geselecteerd.

De finale vindt plaats op 22 Juni 2014 bij Restaurant Joia in Milaan (Italië).

De jury bestaat uit Pietro Leemann (chef-kok), Marco Bianchi (schrijver), Lorenzo Sonognini (milieudeskundige), Davide Paolini (opinieleider in de horeca) en Luca Sacchi (gastronoom en onderzoeker).

Wie mag meedoen

De competitie is open voor elk restaurant;alle koks mogen meedoen. De kok moet wel ouder zijn dan 25 jaar en moet minimaal 5 jaar werkervaring hebben. 

Meedoen?

Recepten kunnen verstuurd worden naar thevegetarianchance@gmail.com of per post naar:
Association “The vegetarian chance”
Pietro Leemann
Paese 6678
Giumaglio (Ticino, Switzerland)

Ingestuurde recepten moeten de volgende punten bevatten:

–       Naam van het gerecht
–       Informatie van de deelnemer (naam, voornaam, geboortedatum, geboorteplaats en CV)
–       Naam restaurant
–       Lijst van ingrediënten en benodigde materialen
–       Een foto van het gerecht
–       Een berekening van de voedingswaarde van het gerecht (Variatie in de Keuken kan indien gewenst hierbij   ondersteuning bieden)

Voorwaarden

De gerechten moeten aan verschillende voorwaarden voldoen:
Zie voor meer informatie het Engelstalige document over voorwaarden.

 

–       Gerechten mogen geen vlees, vis, eieren, zuivelproducten of afgeleiden zoals vislijm, dierlijk stremsel, vleesbouillon, etc., bevatten
–       De gerechten mogen geen knoflook en ui bevatten
–       De belangrijkste ingredienten uit het gerecht moeten afkomstig zijn uit de regio van herkomst van het restaurant. Uitgesloten van deze regel zijn: kruiden, cacao en toppings zoals olijfolie, zout en gember.
–       Alle producten moeten van biologische en/of biodynamische oorsprong zijn.
–       Recepten mogen geen additieven zoals kleurstoffen, glutamaten en kunstmatige smaakstoffen bevatten. 

Lees hieronder de uitgebreide Engelse versie.

TVC Rules of the vegetarian chance

TVC Project and program