The Different Dinner

Het nieuwe eten: gevarieerd en groenterijk!

Van de tafel van Pauw en Witteman tot de koffieautomaat op kantoor: voeding is meer dan ooit een dankbaar gespreksonderwerp. Schijf van Vijf, Voedselzandloper: aan dieetadviezen geen gebrek. Maar diëten zijn vaak moeilijk vol te houden, ingewikkeld en vergen veel tijd. Volgens Variatie in de Keuken kan het een stuk simpeler. Wij weten: met één gevarieerde, groenterijke maaltijd per dag, kom je al een heel eind.

Op 1 oktober 2014 organiseren wij daarom: The Different Dinner. Een inspirerend en bijzonder diner met Groente in de hoofdrol, zowel op het bord als in het gesprek. Dit hoogstaande sterrendiner, gekookt door sterrenchefs, is de bijzondere kick-off van de gek op groente campagne!

Onze missie: In 2040 eet iedereen in Nederland minstens één gevarieerde maaltijd per dag!

Aanleiding:
Er zijn te veel Nederlanders die ongezond eten. Slechts één procent van de jongeren en vijf procent van de volwassenen in Nederland eet voldoende groente. Dit kan en mag niet langer zo blijven. Variatie in de Keuken gelooft dat goed voor jezelf zorgen het begin is van goed zorgen voor de wereld van morgen. Daarom vraagt ze mensen om meer aandacht te hebben voor zichzelf en voor wat ze eten. Gevarieerd en groenterijk eten is een goede manier om een hoge diversiteit aan voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarom is het belangrijk om meer groente te eten en iets minder vlees dan we nu doen. Dat is niet alleen gezond, maar ook nog goed voor het milieu en de portemonnee.

Datum & Locatie:
Op woensdag 1 oktober 2014 in het 17e eeuwse Museum van Loon op de Keizersgracht 672 te Amsterdam.

Bereik:

80 gasten zullen een unieke verrassende avond ervaren, waar dieetwensen overbodig zijn en alle groente-liefhebbers volop kunnen genieten. Een avond in een feestelijke en informele sfeer, met entertainment, bijzondere tafelgenoten en natuurlijk verleidelijk lekkere groentegerechten. Wij willen dat iedereen geïnspireerd naar huis gaat en zich betrokken zal voelen bij het gezamenlijke doel.