Recensie restaurant Natuurlijk

natuurijknoodlesEen recensie van restaurant ‘Natuurlijk’ – verkozen tot ‘puurste restaurant van 2012’ – mag natuurlijk niet ontbreken bij Variatie in de Keuken. Dit restaurant, dat slechts enkele jaren bestaat, is nu al een begrip in Egmond en omgeving. Niet in de laatste plaats vanwege haar duurzame filosofie, waarbij de eigenaars zich richten op streekgebonden, biologische en eerlijke producten.

Op een zonnige dinsdagavond nemen wij plaats aan het mooie terras, waar we ontvangen worden door een vriendelijke serveerster. Wat meteen opvalt is de menukaart. Deze begint met de vegetarische hoofdgerechten, in plaats van met de gerechten die gebaseerd zijn op vlees en vis. Ook worden er relatief veel vegetarische gerechten geserveerd. Van de zestien hoofdgerechten zijn er vijf vegetarisch en van de drie maaltijdsalades zijn dit er twee. Daarnaast wordt bij alle niet-vegetarische gerechten zoveel mogelijk gelet op duurzaamheid: (bijna) alle geserveerde vis draagt het MSC keurmerk en al het vlees is biologisch. Ook de meeste dranken die Natuurlijk schenkt hebben een biologische oorsprong. 

Genietend van een fraai uitzicht op de omringende duinen kiezen we voor een biologisch tapbiertje en een glas witte huiswijn die beiden van goede kwaliteit zijn. We bestellen tomatensoep en chip ’n dip. De tomatensoep is zoals hij behoort te zijn: romig en licht pittig. Met het tweede voorgerecht hebben we wat minder geluk: de chip ‘n dip is een beetje aangebrand en er zit vrij weinig guacamole bij. Daarnaast had er wat ons betreft een extra sausje bij gemogen. Het doet nu een beetje saai aan.

Gelukkig maken onze hoofdgerechten dit ruimschoots goed. Mijn tafelgenoot bestelt een biologische hamburger op basis van ‘Angus beef’, die hem zeer goed smaakt. Ook de bijgeserveerde friet en salade zijn vers en smakelijk. Het enige verbeterpuntje dat hij noemt is het broodje dat halverwege de maaltijd uit elkaar valt. De vorm van het broodje is creatief bedacht, maar daardoor ook wat minder praktisch.

Mijn eigen hoofdgerecht heet ‘vega kip’ en hoewel ik de naam wat eng vind klinken, smaakt dit gerecht bijzonder goed. Het gaat om een lekker kruidig noodle gerecht met veel knapperige, verse groente en grote stukken vegetarische kipfilet die je zelfs een rasechte carnivoor zou kunnen voorschotelen. Mijn niet-vegetarische tafelgenoot beaamt dit. Andere vegetarische hoofdgerechten op de kaart zijn frittata, groente gratin met quinoa, risotto en een Dutch Weed burger. Je hebt hier als vegetariër dus echt genoeg te kiezen. Als dessert kiezen we voor lemon cheesecake en bonbons. Een goede keuze, want zowel de cheesecake als het bijgeserveerde basilicumijs zijn voortreffelijk. Ook de bonbons zijn erg lekker.

natuurlijkchipdip

Al met al zijn we erg tevreden over de kwaliteit van restaurant Natuurlijk. Het is niet echt goedkoop, maar gezien de hoge kwaliteit ook zeker niet duur. Daarnaast wordt er aan de kinderen gedacht met een ruime speelhoek binnen en ook buiten een speeltuin. Als we dan toch enkele punten ter verbetering moeten noemen, dan betreffen die eigenlijk voornamelijk de inrichting. Vooral binnen zouden de stoelen en banken best iets zachter mogen. Tevens zou er wat meer groente aan de kindergerechten mogen worden toegevoegd. Deze zijn nu nog wat standaard. Het zou een pluspunt zijn als je een portie gestoomde kindergroente zou kunnen bijbestellen. Maar verder hebben we hier heerlijk duurzaam gegeten. Zeker een aanrader!

http://www.natuurlijk-egmond.nl/

Kosten: voorgerecht tussen 5,50 en 11,50. Hoofdgerecht tussen 15,00 en 25,50 (vega tussen 16,50 en 18,50). Nagerecht tussen 5,50 en 7,50.

Adres: Doctor Wiardi Beckmanlaan 8, 1931 BW Egmond aan Zee.

Telefoon:072 506 2749.