Voor 2 á 3 personen

Veganistisch

Ingrediënten:

  • 250g tempeh
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 250g champignons
  • 300g broccoli
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • Zwarte bonen, blik (400g)
  • 10 cherrytomaatjes
  • Peper en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

  1. Snij de tempeh in kleine stukjes en marineer met de ketjap en komijnpoeder, voeg peper naar smaak toe. Laat 10 minuten intrekken.
  2. Snij de champignons in stukken en de broccoli in kleine roosjes.  
  3. Pers de knoflook. Verwarm de olie in een wokpan en fruit de knoflook. Voeg vervolgens de tempeh, champignons en broccoli toe, roerbak ongeveer 15 minuten tot de groenten gaar zijn.
  4. Spoel de zwarten bonen af in een zeef onder de kraan en halveer de cherrytomaatjes. Voeg toe aan de pan en roerbak nog 5 minuten.
  5. Serveer warm en voeg zout en peper toe naar smaak.

 

Recept en foto door Marit Molenaar

Recent Projects