Spaghetti met oranje-rode tapenade

Ingrediënten als voor- of bijgerecht voor 4 personen

1-2 st courgette

60 g gedroogde tomaten (geweekt)

60 g cashewnoten (geweekt)

1 teentje knoflook

1 el miso

1 el limoensap

3 el olijfolie

1/2 tl komijnpoeder

1 el verse oregano

1 st sinaasappel (geraspte schil en het sap)

1 st rode paprika

Spirali

Bereiding (+/- 20 minuten)

Laat de tomaat en noten of zaden minimaal 3 uur weken, spel de noten of zaden vervolgens goed af. Vermeng de tapenade ingrediënten in de keukenmachine en draai fijn tot middelfijn naar eigen inzicht. Snijd de uiteindes van de courgette af en de courgette in 2 delen. Draai, per halve courgette, spaghettislierten in de Spirali.

Serveer de spaghetti op een bord met de tapenade mooi in het midden, en besprenkel met lekkere olijfolie en eventueel wat verse kruiden, eetbare bloemen en/of zaden (pijnboompitten, chiazaadjes, sesamzaad).

– Lili Genee –

 

Bloem

 

Recent Projects