Roerbak met Spitskool, Courgetini en Mung Dal bonen

2 á 3 personen

Veganistisch

 

Ingrediënten:

  • 100g Mung Dal bonen
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 scheutje olijfolie
  • 150g spitskool
  • 200g courgetini (of maak zelf van ½ á 1 courgette dunne slierten)
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 theelepel kurkuma
  • Handje spinazie
  • 10 cherrytomaten
  • ½ komkommer
  • Zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze:

  1. Bereid de Mung Dal bonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de sjalot en knoflook fijn.
  3. Verwarm de olijfolie in een wok pan en voeg de knoflook en sjalot toe. Bak enkele minuten.
  4. Snij de spitskool fijn en voeg samen met de courgetini toe aan de pan. Voeg de ras el hanout en kurkuma toe en roerbak het geheel 15 minuten tot de groenten gaar zijn.
  5. Snij de cherrytomaatjes door de helft en de komkommer in kleine stukjes.
  6. Serveer de roerbak met de cherrytomaatjes, komkommer en een handje spinazie. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Recent Projects