Recepten tijdens de We Canteen week @ABN AMRO

Recepten Variatie in de Keuken – We Canteen week @ABN AMRO

Komkommer Gazpacho (10 personen) 

Ingrediënten
2,5 bosje basilicum
2 bosjes bieslook
sap van 2,5 limoen
225 ml /15 eetlepels Griekse yoghurt
12,5 eetlepels olijfolie
7,5 komkommers, in stukjes

Bereiden
Haal de blaadjes basilicum van de takjes en was ze samen met het bieslook. Houd 4 basilicumblaadjes apart voor de garnering.
Doe het limoensap, de yoghurt, olijfolie, komkommer, basilicum en bieslook in de mengkom van de keukenmachine of staafmixer. Pureer het geheel tot een gladde soep. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verdeel de gazpacho over vier kommen en leg in alle kommen 1 basilicumblaadje. Zet de kommen tot je ze gaat opdienen in de koelkast.

Extra benodigd
Keukenmachine of staafmixer

Variatietip
Vervang de yoghurt eens door verse roomkaas!

Tip
Dien de gazpacho op in diepe borden met kleine blokjes komkommer en een beetje paprikapoeder. Dat ziet er prachtig uit.

 

Tomatensoep (10 personen)

Ingrediënten
15 Roma tomaten
75 ml /5 eetlepels olijfolie
2,5 ui
2,5 eetlepel tomatenpuree
1,25 liter bouillon
een volle theelepel paprikapoeder
een volle theelepel knoflookpoeder
een volle theelepel gedroogde basilicum
Een paar takjes verse basilicum (voor de garnering)
Peper en zout

Bereiden
Zet een kruisje onderin de tomaten, en kook ze kort totdat het velletje loslaat
Zet een soeppan op het vuur met een scheutje olijfolie
Snij de ui in kleine stukjes en bak hem tot hij glazig is. Voeg daarna de tomatenpuree toe.
Pel en snij de Romatomaten in stukjes en bak de stukjes verse tomaat (zonder de harde kern) nog even kort mee met de uien
Doe nu de bouillon erbij, breng de soep aan de kook en laat nog ongeveer 15 minuten op laag vuur doorkoken
Zeef de soep en gooi ‘m terug in de pan. Doe nu de kruiden bij de soep (dus knoflookpoeder, paprikapoeder en de gedroogde basilicum). De tomatensoep weer rustig aan de kook brengen
Even proeven en op smaak brengen met wat peper en zout
Met allesbinder kan je de soep nog een klein beetje binden (kan natuurlijk ook met een maïzena papje). Soep in de kommen scheppen en garneren met een takje verse basilicum

 

Waldorfsalade (10 personen)

Ingrediënten
3/4 selderijknol
2 grote appels60 ml eetlepels slagroom
60 ml/4 eetlepels mayonaise 75 ml/5 eetlepels yoghurt
37 ml /2,5 eetlepel citroensap
5 eetlepels walnoten
10 blokjes ananas
zout
peper
suiker

Bereiden
Selderij schoonmaken, in dunnen “lucifers” snijden.
De appel schillen, in vieren snijden, klokhuis verwijderen en in dunne reepjes snijden.
Aanmengen met iets opgeklopte slagroom, mayonaise, yoghurt, citroensap, gehakte walnoten en ananas.
Met zout, peper en suiker op smaak brengen

 

Rozen brood (16 broodjes)

Ingrediënten
330 gram Fijn volkorentarwemeel voor wit brood
200 gram gebuild tarwemeel
40 gram verse gist
1 theelepel honing
3dl lauw water
Zout
Boter
Bloem
2 Eieren
6 eetlepels Crème fraiche
Bereiden
Meng de meel soorten in een kom los de gist en de honing op in het water
Doe dat in de kom bij de meel soorten voeg dan het zout de crème en de eieren toe
Laat dit af gedekt 20 min staan. 

Heten lucht oven 175 Baktijd 20-25 min

Groenten bouillon (1,5 liter)

Ingrediënten
1 wortel
1 ui
1 prei
1 stengel Selderij
kombu
2 liter water 

Bereiden
Snij en was alle groeten
Doe het is het water en laat het 1,5 tot 2 uur trekken
Zeef de soep en gebruikt de bouillon in het andere receptuur

CousCous salade (10 personen)

Ingrediënten
500gr Couscous
Oranje meloen (cantaloupe)
feta – verse munt
10 eetlepels honing

Bereiden
Je giet wat kokend water bij de couscous en laat dit intrekken.
Ondertussen snij je wat meloen in kleine stukjes en wat verse muntblaadjes fijn.
Dan meng je de meloen, feta en munt door de couscous en je topt af met wat honing. Daarna is het wel lekker om het nog even in de koelkast te zetten, zodat het goed koel is.

 

Recent Projects