2014 | Landal Greenparks Chefs’ Challenge (video)

Landal Greenparks Chefs’ Challenge
De chefs van Landal GreenParks werden in opdracht van  Landal GreenParks, het Diabetes Fonds en Variatie in de Keuken uitgedaagd om een lekker en gezond hoofd- en nagerecht te maken. De creativiteit van chef-koks werden geprikkeld door ze op een andere manier te laten koken en met andere ingrediënten.

Voorwaarden van de Chefs’ Challenge
De gerechten moesten aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moest er in het hoofdgerecht 150-200 gram groente verwerkt worden, mocht er alleen gebruik gemaakt worden van volkoren en magere producten en mocht er niet meer dan 80 gram vlees of vis in het gerecht zitten. Het nagerecht mocht niet meer dan 150 kcal en 10 gram suiker bevatten.

Winnende gerecht
De jury bestond uit Ron Stevens (Landal GreenParks), Dries Hettinga (Diabetes Fonds), Joris Heijnen (Variatie in de Keuken) en Sara Grootel (diëtiste). Vanaf juni 2014 stonden de winnende gerechten op de menukaart bij Landal GreenParks.

Tim Bosch, werkzaam bij Landal Coldenhove, was de winnaar van de challenge. Zijn winnende hoofdgerecht was een op de huid gebakken makreelfilet met couscous van bloemkool en korianderolie, wat werd geprezen door de diverse groenten die hij had gebruikt. Zijn winnende nagerecht was groene thee met citrus gepocheerde peer met een panna cotta van vanilleyoghurt.
De winnende gerechten kwamen op de nieuwe menukaart bij Landal. Tim Bosch kreeg voor zijn overwinning ook nog een ticket om mee te doen aan de verkiezing ‘VariatieChef van het Jaar 2014’.

winnaar chef's challenge

Gepocheerde_peren_winnaar_0

Recent Projects