10. Kikkererwtensoep 

Er was eens een prinses die heel graag een kikker wilde zoenen. Dan zou hij veranderen in een prins. `Nee, dank je,’ zei de kikker `ik zit hier prima.

Maar als ik jou nou eens in een kikker verander?’ De prinses aarzelde even, proefde de soep en toen wist ze het zeker. Ze aten nog lang en gelukkig.

 

Kikkererwtensoep_Foto2

 

Dit heb je nodig / voor 4 à 6 personen 

2 eetlepels olijfolie

1 ui, in dunne ringen

1 prei, in dunne ringen

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 theelepel kurkuma

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel gemalen komijn

¼ theelepel kaneel

1 eetlepel tomatenpuree

400 gram gepelde tomaten (blik)

500 gram kikkererwten (blik of pot)

½ citroen

1 liter groentebouillon

Zo maak je het

  1. Verwarm de olijfolie in een grote pan. Smoor de ui en prei een paar minuten, tot alles zacht en zoet is.
  1. Voeg knoflook en specerijen toe. Roer een paar keer om, tot de aroma’s vrijkomen.
  1. Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten en kikkererwten toe en schep alles om.
  1. Giet ¾ liter bouillon in de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  1. Hevel de helft van de soep over naar een andere pan en pureer dit gedeelte met een staafmixer.
  1. Doe het gepureerde gedeelte terug in de pan bij het niet gepureerde gedeelte. Het resultaat is een zachte soep met een stevige bite. Afhankelijk van de gewenste dikte kun je wat van de achtergehouden bouillon toevoegen. Wat citroensap erbij voor een extra smaakboost.
  1. Serveer de soep in diepe borden of kommen. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper.

 

Bekijk hier alle groenterecepten uit de top10 van Keet Smakelijk.

 

 

Recent Projects