2015 | Horecava #GekOpGroente (video)

Gerookte biet, gebruiken van restgroen, spiced pumpkin smoothie. Enkele voorbeelden van gerechten die verschillende chefs demonstreerden. Alain Alders (De Vrienden van Jacob*), Takis Panagakis (Mazie), Jermain de Rozario (De Lindehof**) en Maurits van der Vooren (Latour*) gaven demonstraties hoe je creatief en smaakvol meer groente op de kaart zet.

Joris Heijnen van onze Stichting Variatie in de Keuken gaf tijdens de Horevaca een mini-college Menu Engineering over marges en hoe je deze bewust en onbewust kan beïnvloeden. “Een aantrekkelijk aspect van groentegerechten is dat het direct voelbaar is in de portemonnee”, vertelt.

“Wist u dat groentegerechten tot 23% hogere inkoopmarges geven dan traditionele vleesgerechten. Bij kleine veranderingen in het menu (10%, 25% en 50% minder vlees en twee keer zoveel groente) zijn er al enorme winsten te behalen in de marge voor de restauranteigenaar en op het gebied van milieubesparing.
In samenwerking met onze Horecava beurspartners was het een inspirerende dag waar groente op het podium stond.

Recent Projects