2014 | Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht

Alle Amsterdamse kinderen op gezond gewicht in 2033. Een missie van de Amsterdamse Gemeente waar Stichting Variatie in de Keuken graag aan wilde bijdragen.  We verzorgden 2 kookworkshops voor ouders en kinderen van basisscholen uit de Baarsjes en  ‘het Grote Groente Feest’ voor kinderen in de basisschoolleeftijd uit Amsterdam oud-west.

In Oud-West en de Baarsjes zitten veel kinderen op school met een Surinaamse, Noord-Afrikaanse en Turkse achtergrond. Binnen deze culturen is er veel aandacht voor eten en verse producten, alleen zijn de Nederlandse groenten- en fruitsoorten  vaak minder bekend. Ook zijn het wijken waar relatief veel kinderen met overgewicht kampen en gezonde voeding dus zeer welkom is.  Tijdens de workshop en het feest gaven wij hier aandacht aan. Ook lieten we zien dat koken met minder vlees of vis beter is voor de gezondheid én voor de portemonnee.

Benieuwd naar het volledige verslag van de kookworkshop? Lees er hier meer over. En lezen hoe enthousiast alle kinderen waren over het grote groente feest? Lees hier het volledige verslag.

Recent Projects