1. Dophertjes prikken alle doperwtjes die ze tegenkomen aan hun gewei en stampen ze daarna plat met hun hoeven.

Da’s mooi, want die geplette doperwtjes zijn toevallig heel erg lekker op een geroosterd broodje.

Dit heb je nodig / voor 10-15 broodjes

2 eetlepels olijfolie

450 gram doperwten (gedopt)

250 ml groentebouillon

6 takjes verse munt

20 basilicumblaadjes

25 gram Parmezaanse kaas

½ eetlepel boter

Zo maak je het

  1. Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de doperwten toe. Schenk de bouillon erbij en laat zachtjes koken.
  1. Giet de doperwten na 3 minuten af, maar hou een half kopje van het kookvocht apart.
  1. Doe de doperwten in de keukenmachine. Voeg 4 eetlepels van het achtergehouden kookvocht toe, samen met de fijngesneden munt- en basilicumblaadjes. Dan nog de Parmezaanse kaas en boter erbij. Druk zo’n 5 keer op de pulse knop, zodat alles goed gemengd is, maar nog wel een stevige bite heeft. Breng verder op smaak met peper en zout. Lekker op een geroosterde boterham of stokbroodje.

 

Tip: Met een staafmixer gaat het ook. Doe het doperwtenmengsel dan in een hoge mengbeker en druk zo’n 5 keer kort op de knop.

 

Dophertje_Foto2

 

Bekijk hier alle groenterecepten uit de top10 van Keet Smakelijk.

 

 

 

 

 

Recent Projects