Couscous Kameel

4. Couscous Kameel

Door de Couscouswoestijn lopen kamelen met zakken vol cashewnoten, rozijnen, rode paprika en muntblaadjes.

Onderin zitten grote gaten, zodat overal lekkers valt. Geen wonder dat de kinderen van Couscousistan graag buiten spelen.

Dit heb je nodig / voor 4 personen

50 gram rozijnen

250 gram peultjes

1 rode paprika

2 eetlepels olijfolie

75 gram cashewnoten

1 teentje knoflook, fijngehakt

½ theelepel kurkuma

250 gram couscous

2 eetlepels munt, fijngesneden

½ citroen

voor de yoghurtsaus

250 ml yoghurt

2 eetlepels dille, fijngesneden

1 teentje knoflook, fijngehakt

½ citroen

½ theelepel zout

CouscousKameel_Foto2

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de yoghurtsaus: Meng alle ingrediënten in een kommetje en zet dat een uurtje in de koelkast. Dan kunnen de smaken op elkaar inwerken en wordt het nog lekkerder.
  1. Dan ga je verder met de couscous: Laat de rozijnen een kwartiertje wellen in warm water en daarna uitlekken in een vergiet.
  1. Stoom ondertussen de peultjes in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud stromend water, dan blijven ze knapperig.
  1. Snij de paprika in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Doe er de paprika, knoflook, rozijnen, cashewnoten en kurkuma bij. Schep alles om en bak het mengsel 3-4 minuten op middelhoog vuur.
  1. Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat enigszins afkoelen en meng dan voorzichtig met verse munt, citroensap, peultjes en de ingrediënten uit de koekenpan. Zout naar smaak toevoegen.
  1. Serveer de couscous met falafel balletjes (kant-en-klaar) of maak er zelf apenburgers bij (Keet Smakelijk recept nr. 7 op deze site) En vergeet de yoghurtsaus niet!

 

CouscousKameel_Foto3 

 

Bekijk hier alle groenterecepten uit de top10 van Keet Smakelijk.

 

Recent Projects