Bulgur salade met hummus en rucola

Voor 2 á 3 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Veganistisch

Ingrediënten:

  • 150g bulgur
  • 1 blik kikkererwten (400g)
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 grote zoete aardappel
  • 120g zwarte olijven
  • 1 zak rucola (75g)
  • 1 bakje hummus (200g)
  • 0,5 citroen
  • 0,5 bosje gesneden peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:
1. Doe de bulgur in een pan met kokend water. Laat 10 minuten gaar koken en giet af.
2. Snij de zoete aardappel in stukken. Doe in een pan met kokend water, laat ongeveer 4 minuten koken en voeg toe aan de bulgur.
3. Snij de tomaten en komkommer in stukken en voeg toe.
4. Spoel de kikkererwten af in een zeef en voeg toe.
5. Voeg vervolgens de olijven en gesneden peterselie toe.
6. Snij de citroen doormidden en knijp 0,5 citroen uit over de salade (vang de pitjes met een hand op).
7. Voeg de olijfolie toe en maak op smaak met peper en zout.
8. Serveer koud en garneer met rucola en hummus.

Recent Projects