3. Apenburgers

Pa gorilla maakt deze bonenburgers zonder keukenmachine, maar de meeste mensen gebruiken die liever wel.

En vergeet de frisse saus van soja-yoghurt niet. Om je poten – sorry – om je vingers bij af te likken. Bon apentit!

Dit heb je nodig / voor 8 burgers

400 gram kikkererwten (pot of blik)

½ rode ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngehakt

5 zongedroogde tomaatjes op olie

klein bosje platte peterselie

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel korianderpoeder

3 eetlepels (volkoren) meel

2 eetlepels olijfolie

extra olie om te bakken

voor de yoghurtsaus

2,5 dl yoghurt

paar takjes verse munt

kneepje citroensap

peper en zout

Zo maak je het

  1. Spoel de kikkererwten goed af. Doe ze in de grote mengkom van de keukenmachine, samen met de ui, knoflook, fijngehakte tomaatjes en fijngesneden peterselieblad.
  1. Voeg komijnpoeder, korianderpoeder, meel en de olijfolie toe. Druk een aantal keer op de pulse-knop. Maal het mengsel niet te fijn; er mogen best nog wat grove stukjes in zitten, zolang het geheel maar aan elkaar blijft plakken.
  1. Vorm met je handen 8 balletjes en druk ze voorzichtig plat tot burgers.
  1. Verwarm wat kokosolie of olijfolie in een anti-aanbakpan en bak de burgers in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
  1. Voor de yoghurtsaus: meng alle ingrediënten in een kommetje en serveer met de burgers.

 

Lekker met een knapperige salade of een Couscous Kameel (recept nr. 4 op deze site).

Apenburgers_Foto2

 

Bekijk hier alle groenterecepten uit de top10 van Keet Smakelijk.

 

Recent Projects