5. Vegan fastfood: Mexican chili met verse guacemole

Dit recept is voor twee grote porties chili mét guacemole. 

Wat heb je nodig?

1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (in ministukjes gesneden)
1 halve paprika
1/2 eetlepel komijn
1 halve eetlepel gedroogde koriander
1 halve eetlepel chilipoeder
1/4 theelepel chipotlepoeder (lastig te krijgen, soms kom je het bij een toko tegen, maar je kan het ook vervangen door cayennepoeder)
1/4 theelepel kaneel
1/4 theelepel oregano
1 blik kidneybonen (niet in saus!)
1 halve cup mais
1 blik (400 ml) gezeefde tomaten
zout naar smaak
verse koriander
zak tortilla chips naturel (liefst van de biowinkel)
2 avocado’s
1 halve citroen
1 theelepel knoflookzout (verkrijgbaar bij de toko)

Wat moet je doen?

  1. Sauteer de ui voor ongeveer 8 minuten in een pan.
    2. Voeg vervolgens alle kruiden, knoflook en de paprika (in blokjes gesneden) toe met een klein scheutje water.
    3. Voeg na een minuut alle andere ingrediënten toe. Let op: de gezeefde tomaten moet je in de pan een beetje prakken.
    4. Kook 10 minuten. (maak ondertussen de guacemole)
    5. Schep op de borden en serveer met guacemole, verse koriander en tortillachips.

Hoe je de guacemole maakt:

  1. Schil en ontpit de avocado’s en stop ze in de keukenmachine.
    2. Pers een halve citroen uit boven de avocado’s en voeg 1 theelepel knoflookzout toe.
    3. Laat de keukenmachine draaien totdat het een gladde massa is geworden.
    4. Je houdt waarschijnlijk guacemole over. Lekker voor bij de borrel, met de tortillachipjes die je ook overhoudt!

 

Bekijk hier alle groenterecepten uit de top10 van de Groene Meisjes.

Recent Projects