10. Wraps met Griekse salade

Wat heb je nodig voor 2 porties?

1 komkommer
1 rode ui
1 rode paprika
1 bakje cherry tomaatjes
een handje radijsjes
1 cup (dit is ongeveer 120 gram) rauwe cashewnoten (let op: ongebrande noten gebruiken!)
2/3 cup water (dit is een klein glaasje)
het sap van een halve (flinke) citroen
1 teen knoflook
2 theelepels gedroogde dille
zout en peper naar smaak
4 wraps (of 2 porties rijst/quinoa/boekweit…)

Voorbereiding: de cashewnoten moeten minimaal 2 uur weken in water. Dit is dus eventjes iets om rekening mee te houden.

  1. Verwerk de komkommer, rode ui, paprika, radijsjes en cherry tomaatjes tot slierten of blokjes; maar net wat jij wilt. Doe alle rauwkost in een grote saladekom.
    2. Giet de geweekte cashews af en doe deze met het citroensap, de uitgeperste teen knoflook, de dille en 2/3 cup water in de blender.
    3. Laat draaien tot je een mooie romige saus hebt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    4. Proef tussendoor even: moet er nog meer dille of citroensap bij?
    5. Schenk de saus over de rauwkost uit en zet voor 20 minuten in de koelkast om goed in te laten trekken.
    6. Serveer de salade met wraps of brood. Of ga voor rijst, quinoa of boekweit. Waarschijnlijk zijn alle combinaties heerlijk.

 

Zoals altijd met salades tippen we jullie om extra veel te maken zodat je de volgende dag alvast een lunch klaar hebt staan. Niks zo lekker als een leftover lunch!

Bekijk hier alle groenterecepten uit de top10 van de Groene Meisjes.

Recent Projects