Informatie Pers

Variatie in de Keuken

Variatie in de Keuken is een stichting met creatieve en gedreven professionals. Onze doel is  gezond en duurzaam eten te promoten, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor groente. 

Verkiezing VariatieChef van het Jaar

Beijk hier de finalisten

Bekijk hier de winnende gerechten 

Bekijk hier de winnaars van 2013

Download hier de foto’s (hoge en lage resolutie) van de finale Verkiezing VariatieChef van het Jaar 2013 

De professionele kookwedstrijd Verkiezing VariatieChef van het Jaar is inmiddels een succesvolle campagne, maar we doen veel meer. We houden ons bijvoorbeeld bezig met onderzoek naar duurzame menu-enigineering

 Duurzame Menu-engineering

In opdracht van het ministerie van Economische zaken en Frugi Venta heeft Variatie in de Keuken onderzoek gedaan naar effecten van meer groente en minder vlees/vis in de keuken voor het milieu en de marge van restaurants. Alle onderzoeksgegevens vind je in onderstaande digitale map.  Inmiddels zijn wij bezig met een nieuw onderzoek i.s.m. de Universiteit van Wageningen met als doel de groenteconsumptie met 10% te verhogen. De groenteconsumptie is namelijk weer gedaald. Het Voedingscentrum beveelt  200 gram groente aan per dag aan en de consument eet slechts gemiddeld 110 gram groente per dag. 

Samenvatting – onderzoeksrapport Duurzame Menu-engineering

Persbericht- Onderzoek spoort restaurants aan meer groente en minder vlees en vis te gebruiken

 Catering

Wij draaien zonder overheidssubsidies, dus moeten wij het hebben van sponsoren, consultancy en catering. De catering is  een belangrijke bron van inkomsten voor  de stichting en een manier om onze boodschap over te brengen en consumenten te laten proeven hoe lekker echt eten kan zijn.We bieden catering en consultancy aan het bedrijfsleven, horeca, foodservice en consumenten. Zo zijn er inmiddels meer dan 250 professionele koks getraind en projecten uitgevoerd bij o.a. Van der Valk, ROC, Rabobank, PwC, ABN AMRO en TEDx. Variatie in de Keuken inspireert en deelt kennis over duurzaam en gezond eten. Dat betekent meer groenten, meer smaak en meer variatie!

Catering