Over Variatie in de Keuken

Over ons
Groente is lekker en verdient in onze ogen veel meer aandacht. Wij vinden het verwonderlijk dat in Nederland, een echt groente- en fruitland, minder dan 10% van de volwassenen de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente, 250 gram, eet. Dat moet toch anders kunnen?

Stichting Variatie in de Keuken stimuleert consumenten en professionals om op een makkelijke manier met groente gezond, gevarieerd en duurzaam te eten. We willen er voor zorgen dat de balans op elk bord verandert en groente meer de hoofdrol krijgt, zowel in de horeca als bij mensen thuis op tafel.

Kortom, we hebben een missie“We willen het voor iedereen makkelijk maken om meer groente te eten”

Het begin
Joris Heijnen heeft de stichting in 2011 opgericht omdat hij zich erover verbaasde dat zo weinig mensen dagelijks voldoende groente eten en weinig gevarieerd. Aan de andere kant zag hij dat consumenten steeds meer interesse in gezond eten kregen en wilden weten waar hun eten vandaan komt. Om bij te dragen aan een gezonde en duurzame samenleving richtte hij de stichting op. Groente hoort wat hem betreft in de hoofdrol te staan.

Nu
Consumenten eten steeds vaker buitenshuis, dus richten we ons juist ook op de professional.

  • We adviseren restaurants, hotelketens en foodservicebedrijven hoe ze hun marge op gerechten kunnen verhogen zodat er ruimte ontstaat voor kwalitatief betere ingrediënten, afval terug kunnen dringen en wat hun klanttevredenheid over het eten is.
  • Tevens doen we onderzoek in opdracht van overheden en het bedrijfsleven op het gebied van gezond en duurzaam eten. De resultaten van deze onderzoeken dienen als basis voor het advies dat wij geven aan restaurants.
  • Met smaakvolle recepten en aansprekende campagnes zetten wij zowel de consument als restaurants aan om te experimenteren met groente en te ontdekken hoe veelzijdig groente is. Met onze campagnes en projecten maken we gebruik van een groot netwerk van ambassadeurs, (sterren)chefs en media contacten. We zetten (sterren)chefs en BN-ers in om te laten zien hoe je eenvoudig groenterijker kookt en delen kennis en ervaring hierover met organisaties die dagelijks voor veel mensen koken.

 

De toekomst
Stapje voor stapje willen we het steeds makkelijker en aantrekkelijker maken voor mensen om groenterijk te eten, zowel buiten de deur, op het werk, als thuis. Iedereen elke dag tenminste 1 groenterijke maaltijd. Dat is ons doel.

Wie zijn de mensen achter Stichting Variatie in de Keuken?
Maak hier kennis met ons team.

Variatie in de keuken
‘Meer groente, meer smaak, meer variatie’.