Nulmeting

Nulmeting

Doe mee met ons onderzoek en verlaag je inslag met meer groente!

Wist je dat het serveren van 50% meer groente en 12,5% minder vlees zorgt voor een lagere inslag, terwijl de gasttevredenheid hierdoor gewoon hetzelfde blijft?
Dit blijkt uit al onze eerdere onderzoeken. Als horecaondernemer kun je op deze manier dus meer marge behalen en speel je daarmee direct in op de wensen van de gast. Zij kiezen namelijk steeds vaker voor duurzaam en gezond.

Over ons?

Variatie in de Keuken doet al ruim zes jaar onderzoek in de Horeca. Met onze projecten willen we naast het verduurzamen en het gezonder maken van de horeca, ook zorgen voor financieel voordeel voor de Horeca-ondernemer. Winst dus, voor zowel het milieu, het restaurant en de gast!

Wij zijn op zoek naar jou!

Momenteel doen wij onderzoek naar wat de rol van groente is, in de Nederlandse restaurants. Hierbij brengen we de soorten, bereidingswijze en hoeveelheden van de geserveerde groente en vlees in kaart. In deze fase van het onderzoek zijn we opzoek naar restaurants met een Frans-Nederlandse keuken, gelegen in de provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Utrecht (de overige provincies komen in 2018 aan bod).
Ben jij ook benieuwd of jouw restaurant de optimale hoeveelheid groente serveert in verhouding tot de hoeveelheid vlees of vis en hoe zich dat verhoudt tot andere restaurants in Nederland?

Wat levert het op?

Je krijgt een mooi inzicht in de eigen situatie, en hoe deze in verhouding staat tot 50 vergelijkbare restaurants. Tevens krijg je advies op basis van het onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan tips over hoe je gemakkelijk de hoeveelheid groenten kan vergroten en het stukje vlees of vis kan verminderen, met het behoud van klanttevredenheid. Sterker nog: uit een eerder onderzoek van Variatie in de Keuken blijkt dat minder vlees/vis en meer groenten juist meer gewaardeerd wordt door de gast, en dat het ook nog eens goed is voor je inslag!

Hoe gaat het in zijn werk?

Er wordt een kort interview afgenomen en daarnaast vindt er een nulmeting plaats, waar gemeten wordt wat de verhouding tussen vlees/vis en groente op dit moment in jouw restaurant is.