Veggie Chef of the Future Event

Veggie Chef of the Future Event

Dit fonkelnieuwe evenement werd 18 mei jl. georganiseerd door de Vegetariërsbond  in samenwerking met het Koksgilde en GoodBite om chefs handvatten te bieden om beter uit de voeten te kunnen met de groeiende vraag naar een vegetarisch menu. Waarschijnlijk herken je het wel en anders zal je er binnenkort geheid mee te maken krijgen, namelijk de vraag: “Kunt u voor mij iets zonder vlees of vis bereiden?”. En wat dacht je van de verzuchting: “ Alweer die saaie geitenkaassalade als enig vegetarisch gerecht op het menu …” Ook al hóór je het misschien niet in de keuken, aan tafel is dit wat er gebeurt. Zeker met het toenemend aantal mensen dat regelmatig voor vegetarisch kiest, zoals de flexitariërs, is het hoog tijd dat jouw gasten een aantal heerlijke vleesloze gerechten op jouw kaart aantreffen. En dat deze zo lekker smaken dat ze dit door gaan vertellen aan iedereen die het maar horen wil!

Inspirerende demonstraties werden gegeven door o.a. Jonathan Karpathios (Vork en Mes), Chris Naylor (restaurant Vermeer) en Jim de Jong (restaurant de Jong). Uit hun verhalen kwam de passie naar voren voor verse groente, bij voorkeur seizoensgebonden en regionaal geteeld. Gezien het succes van deze restaurants blijkt ook de consument deze keuzes enorm te waarderen.