Met Variatie in de Keuken op weg naar een Gezond010!

Donderdagmiddag is Variatie in de Keuken afgereisd naar Rotterdam, voor een congres van Gezond010 van de Gemeente Rotterdam. Hier werd de nieuwe ambassadeur, Patrick van Luik, bekend gemaakt (Olympiër 200m estafette). Daarna werd symbolisch het estafettestokje doorgegeven aan de ruim 160 ondernemers, beleidsmakers, sport- en zorgprofessionals en voedingsexperts. De taak is nu aan hen om het gedachtegoed van een gezondere leefstijl te verspreiden en door te geven in Rotterdam.

 

Daarna leidde Variatie in de Keuken een deelsessie, met verschillende sprekers: Gerda Feunekes van het Voedingscentrum, Lilou van Lieshout van Variatie in de Keuken en Frits Morrema van Total. Joris wist tijdens de discussie alle deelnemers te enthousiasmeren voor een gezamenlijk project voor een gezond Rotterdam. Karin de Jager, namens Gemeente Rotterdam, had bovendien een verassing in petto: Gemeente Rotterdam bood de deelnemers een begeleidingstraject aan om concrete (kleine of grotere) stappen te zetten in het realiseren van een gezond aanbod in Rotterdam. Dit resulteerde in een lange lijst van maar liefst 15 deelnemende bedrijven en organisaties. Iedereen heeft zin om samen aan de slag te gaan en zijn of haar estafettestokje door te geven!

Het was een interessante avond waar we veel inspiratie op hebben gedaan en nieuwe mensen en initiatieven hebben ontdekt. Zie ook dit artikel, voor een beleving vanuit een bedrijf dat meedeed aan onze deelsessie (Rob Baan, directeur-eigenaar van KoppertCress) https://vrijbaanvoorgezondheid.com/2018/02/16/rotterdam-maakt-werk-van-vitalere-stad/.