Pizza Met Groentebodem

‘Hoe kun je mensen aanzetten tot het eten van meer groente?’ Dit is de vraag die Manon van Essen (28 jaar) zichzelf stelde, waaruit een geniaal idee ontstond. Een pizza met bloemkool- of bietenbodem! In het artikel van RTLZ kun je lezen hoe Manon op dit idee kwam.

“Er is wel toegang tot groente, maar slechts 3 procent van de mensen haalt de groenteclaim van het voedingscentrum. Er ligt wel groente, maar mensen willen het gewoon niet eten. Als ik nu iets bedenk dat het makkelijker maakt? Iedereen vindt pizza lekker en zo is het makkelijker om de claim te halen.”

Variatie in de Keuken heeft deze innovatieve pizzabodems al een aantal jaar in workshops gepromoot in Amsterdamse achterstandswijken, waar chef-koks ook veel interesse toonden voor deze creatieve manier om groente te verwerken. Variatie in de Keuken vindt het dan ook heel leuk dat de pizzabodems nu in de winkel liggen!

“Van Essen speelt in op de toenemende interesse voor een gezonde levensstijl, waarin ook gewoon geleefd mag worden. De slogan van haar merk Magioni luidt ‘your healthy pleasure’ wat betekent dat genieten én gezond eten prima samen kan gaan.”

Voor het hele artikel: http://www.rtlz.nl/business/ondernemers/van-pizzabakker-naar-een-pizza-imperium