Persbericht: Restaurant Mazie door naar finale VariatieChef van het Jaar verkiezing

Takis Panagakis kwalificeert zich met groenterijk gerecht ‘Land meets Sea / East meets West’

Den Bosch, 30 juni 2014 – Vandaag vond de eerste regionale voorronde plaats van de VariatieChef van het Jaar verkiezing. Chefs uit heel het land kookten in Den Bosch de sterren van de hemel voor een plek in de finale van de wedstrijd. Takis Panagakis, chef bij restaurant Mazie in Den Haag slaagde glansrijk en strijdt op 27 augustus tegen finalisten uit andere regio’s. De wedstrijd is een initiatief van stichting Variatie in de Keuken en vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Sterrenchef Jonnie Boer biedt de winnaar een stage aan in zijn restaurants De Librije en Librije’s Zusje. 

Winnaar voorronde Zuid 2014

 

 

 

 

 

 


Regio Zuid en Zuid-West Nederland

De voorronde vond dit jaar plaats bij HAS in ‘s Hertogenbosch  en werd beoordeeld door een pittige, doch rechtvaardige vakjury, bestaande uit Soenil Bahadoer, chefkok bij restaurant de Lindehof, dr.ir. Herman Peppelenbos, lector groene gezondheid HAS Hogeschool en Joris Heijnen, directeur van  Stichting Variatie in de Keuken. Herman Peppelenbos vond het  een lastige beslissing: “Jullie laten allemaal zien hoe lekker  groenten kunnen zijn op jullie eigen excentrieke manier. Dat  maakt de keuze tot een winnaar erg moeilijk.”

De VariatieChef van het Jaar verkiezing draait om groenterijk koken. Ook dit jaar werd ieder talent weer uitgedaagd om zichzelf te pushen om weer op een hoger niveau dan vorig jaar te koken. Takis Panagakis won de regionale voorronde met het gerecht Land meets Sea / East meets West. Het gerecht bestaat uit een compositie van aardappel, uien en mediterrane smaken / Eb en vloed in de kona /infusie van Aziatische smaken. Takis Panagakis over de overwinning: “Met dit gerecht heb ik evenwicht willen zoeken in smaak en presentatie. Ik wil graag een beleving creëren en die overbrengen. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen overbrengen en hiermee een plek in de finale heb weten te bemachtigen!” “Only passionate people create exceptional things!”, aldus jury-voorzitter Soenil Bahadoer. Jurylid Joris Heijnen over het winnende gerecht: “Takis won vorig jaar de hoofdprijs, de verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Qua presentatie was het een overtreffende trap t.o.v. van vorig jaar. Het geniale ervan is dat het gerecht in de basis opgebouwd is uit slechts twee veel gebruikte basis ingrediënten: aardappel en ui.”

  gerecht compleet    gerecht van winnaar

 

Regionale winnaars

Vandaag was de eerste regionale voorronde voor de landelijke finale, waarvoor Panagakis als eerste een plek heeft weten te bemachtigen. Op 27 augustus strijden alle finalisten tegen elkaar om de prestigieuze titel VariatieChef van het Jaar 2014 en voor een stage in Jonnie Boer zijn restaurants De Librije(***) en Librije’s Zusje(*).

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door: Dutch Specials, Koninklijke Horeca Nederland, Pitch Communicatie & PR, Jonnie Boer en Librije’s Atelier, HAS Hogeschool Den Bosch, Hogere Hotelschool Amsterdam ‘The Hague’, Alain Caron, Soenil Bahadoer, Maik Kuijpers, Christopher Naylor, Felix Wilbrink, Ico van Rheenen en Antoinette Hertsenberg.