Persbericht: Restaurant De Lindehof door naar finale VariatieChef van het Jaar verkiezing

Jermain de Rozario  en Maurice van der Leek kwalificeren zich met groenterijk gerecht  cross-over van rendang en soto.

 

Amsterdam, 3 juli 2014 – Gisteren vond de tweede regionale voorronde plaats van de VariatieChef van het Jaar verkiezing. Chefs uit heel het land kookten in Amsterdam de sterren van de hemel voor een plek in de finale van de wedstrijd. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek, chefs bij restaurant De Lindehof slaagden glansrijk en strijden op 27 augustus tegen de drie andere finalisten. De wedstrijd is een initiatief van stichting Variatie in de Keuken en vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Sterrenchef Jonnie Boer biedt de winnaar een stage aan in zijn restaurants De Librije en Librije’s Zusje. Dutch Specials levert daarnaast een jaar gratis speciale groentes en cressen.

VidK_vooronde14_AMS04

De voorronde vond dit jaar plaats bij Hotelschool The Hague in Amsterdam en werd beoordeeld door een pittige, doch rechtvaardige vakjury, bestaande uit Chris Naylor, chefkok bij restaurant Vermeer,  Jonathan Karpathios, chefkok bij restaurant Vork en Mes en Vincent Splinter, chefkok van Hotelschool The Hague.

 

Voorzitter en jurylid Chris Naylor vond het een lastige beslissing: “Het niveau ligt hoog, zeer hoog. Een keuze maken tussen deze gerechten is bijna onmogelijk. Topprestaties!”

 

Regio Noordwest en midden Nederland

De VariatieChef van het Jaar verkiezing draait om groenterijk koken. Ook dit jaar werd ieder talent weer uitgedaagd om zichzelf te pushen om weer op een hoger niveau dan vorig jaar te koken. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek van restaurant De Lindehof wonnen de regionale voorronde met het gerecht Cross-Over. Het gerecht bestaat uit een compositie van rendang en een soto-soep.

 

Winnaar Jermain de Rozario over de overwinning: “Geweldig! Het voelt als het behalen van de finale van de Champions League en wij zijn door! We hadden een goede voorbereiding en dat stemde ons gerust, want spannend was het. De inspiratie van dit gerecht komt van mijn moeder, ik vind het belangrijk om dichtbij mijnroots te koken.”

 

“Ik ben erg onder de indruk van jullie gerecht. Het zit zo goed in elkaar!”, aldus jurylid Jonathan Karpathios.

VidK_vooronde14_AMS01

Regionale winnaars

Vandaag was de tweede regionale voorronde voor de landelijke finale, waarvoor Jermain de Rozario en Maurice van der Leek een plek hebben weten te bemachtigen. Op 27 augustus strijden zij tegen Takis Panagakis  van restaurant Mazie in Den Haag en nog twee finalisten die door publiekstemmen gekozen worden. Dit alles voor de prestigieuze titel VariatieChef  van het Jaar 2014, een stage in Jonnie Boer zijn restaurants De Librije(***) en Librije’s Zusje(*) en een jaar lang gratis speciale groenten en cressen van Dutch Specials.

 

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door: Dutch Specials, Koninklijke Horeca Nederland, Pitch Communicatie & PR, Jonnie Boer en Librije’s Atelier, HAS Hogeschool Den Bosch, Hogere Hotelschool The Hague, Alain Caron, Soenil Bahadoer, Maik Kuijpers, Christopher Naylor, Felix Wilbrink, Ico van Rheenen en Antoinette Hertsenberg.

 

Over Variatie in de Keuken

Variatie in de Keuken zet groente in de hoofdrol en inspireert mensen gezond en duurzaam te koken. Naast succesvolle campagnes als de professionele kookwedstrijd ‘VariatieChef van het Jaar’ ontwikkelt zij een veelheid van projecten, deels op eigen initiatief en deels in opdracht van derden. De projecten variëren van onderzoek naar consumentengedrag en producteigenschappen tot de ontwikkeling en uitvoering van campagnes voor de promotie van groente en voor bewustwordingscreatie over gezonde en gevarieerde voeding. Zij ondersteunt ook bedrijven en professionals in de voedingsbranche en horeca bij het gebruik van groente. Zo zijn er inmiddels meer dan 350 professionele koks getraind en projecten uitgevoerd voor Wageningen UR, Van der Valk, ROC, Rabobank, PwC en TEDx. Voor meer informatie zie www.variatieindekeuken.nl.