Persbericht: Diabetes Fonds en Stichting Variatie in de Keuken dagen Landal GreenParks uit

Het Diabetes Fonds en Stichting Variatie in de Keuken dagen Landal GreenParks uit om een zo gezond én lekker mogelijk hoofd- en nagerecht toe te voegen aan hun menukaart. Vanaf deze week gaan chef-koks van de Landal parken in Nederland deze Chefs’ Challenge met elkaar aan.

Dries Hettinga, adjunct-directeur Diabetes Fonds en jurylid: “Gezonde voeding en bewust kunnen kiezen is voor iedereen belangrijk; of je nu wel of geen diabetes hebt. Als je ergens eet, ben je overgeleverd aan de menukaart. 

start challenge Landal

Kleurrijke groente van Dutch Specials

Landal GreenParks heeft een enorm bereik met ruim 2 miljoen bezoekers per jaar. Met een gezonde keuze maak je al een verschil, daarom dagen we Landal GreenParks graag uit. We zijn benieuwd waar de chef-koks mee komen.”

Aangenaam verrast
Bas Hoogland, commercieel directeur Landal GreenParks: “We waren aangenaam verrast door deze actie van het Diabetes Fonds. Persoonlijk weet ik wat het positieve effect van gezonde voeding op je bloedsuikerspiegel is, ik heb zelf diabetes type 2. Uiteraard gaan onze chef-koks deze uitdaging aan. Het past ook binnen ons beleid; gevarieerde en gezonde gerechten aan te willen bieden. We hebben al eerder glutenvrije gerechten, duurzame vis en streekgerechten aan onze menukaart toegevoegd. Dit wordt een mooie aanvulling”

Chef’s Challenge
Als start van de challenge namen de chef-koks deel aan de inspiratiesessie ‘Koken met groenten’ van Stichting Variatie in de Keuken. De jury van de Chefs’ Challenge bestaat uit Ron Stevens (corporate executive chef Landal GreenParks), Dries Hettinga (adjunct-directeur Diabetes Fonds), Joris Heijnen (directeur, Stichting Variatie in de Keuken) en Sara van Grootel (diëtist). Vanaf juni staan de winnende gerechten op de nieuwe menukaart bij Landal. De winnaar van de challenge wint bovendien een ticket voor deelname aan de verkiezing ‘VariatieChef van het Jaar 2014’ die alweer voor het 4de jaar op rij wordt georganiseerd door stichting Variatie in de Keuken.

Over het Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds werkt aan oplossingen voor diabetes en is de grootste financier van diabetesonderzoek in Nederland. Sinds de oprichting in 1978 investeert het  Diabetes Fonds in fundamenteel en toegepast onderzoek naar een beter en gezonder leven voor mensen met diabetes. In Nederland hebben 1 miljoen mensen diabetes, waaronder 900.000 mensen diabetes type 2. Bij diabetes heeft het lichaam moeite om de bloedsuiker normaal te houden. Als de bloedsuiker jarenlang te hoog is, lijdt het lichaam daaronder. En dat heeft ernstige gevolgen: hartaandoeningen, slechter zien of blind worden, beschadiging van nieren en zenuwstelsel.

Over Landal GreenParks
Landal GreenParks maakt deel uit van Wyndham Vacation Rentals. Landal beheert en exploiteert 74 bungalowparken in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije met in totaal ca. 12.000 vakantieaccommodaties. Daarnaast beschikt Landal over 1.500 campingplaatsen. Op jaarbasis realiseren 2,2 miljoen gasten 11,4  miljoen overnachtingen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca. 2.550 medewerkers.

Over Stichting Variatie in de Keuken 
Variatie in de Keuken is opgericht in 2011. De stichting zet groente in de hoofdrol en inspireert mensen om gevarieerd en groenterijk te eten. Gevarieerd en groenterijk eten is namelijk gezond, duurzaam en ook nog eens goed voor de portemonnee. Variatie in de Keuken doet onderzoek naar mogelijkheden om het makkelijker te maken voor mensen om thuis gevarieerd en gezond te koken. Daarnaast organiseert zij elk jaar verschillende promotiecampagnes, challenges en workshops om kennis te delen en koks uit te dagen. Sinds 2013 heeft zij ook haar eigen catering service om extra inkomsten te genereren voor onderzoek en overige activiteiten van de stichting en natuurlijk iedereen te laten proeven hoe lekker groenterijke gerechten kunnen zijn!