Jaimie van Heije winnaar van Chefs Challenge voor Variatie in de Keuken Facebook competitie; The Magical Vegetable Tour, 72 uur voor een nieuw gerecht

 

 

Winnend gerecht  Chef's Challenge in de Magical Vegetable Tour.

Winnend gerecht Chef’s Challenge in de Magical Vegetable Tour.

Amsterdam, 18 november 2013 – Restaurant Jaimie van Heije uit Ouderkerk aan de Amstel is dé winnaar van de Chefs Challenge. Twee weken geleden ontvingen 20 chefs van verschillende restaurants in Utrecht en Amsterdam totaal onverwacht een groentebox van Stichting Variatie in de Keuken. Hierbij het verzoek om binnen 72 uur een origineel gerecht te creëren met de aangeboden groente. De chefs werden vervolgens gevraagd om binnen die tijd een foto van het gerecht te sturen waar via Facebook op gestemd kon worden. 167 fans brachten hun stem uit en het bericht werd 94 keer gedeeld. Het recept ‘Buddha tomaat’ van Restaurant Jaimie van Heije won de ‘The Magical Vegetable Tour’.

De wedstrijd

Volgens Stichting Variatie in de Keuken was deze nieuwe vorm van horecawedstrijd een groot succes. Spontaan, uitdagend, inspirerend en minder tijdrovend omdat de chefs het in hun eigen restaurants konden uitvoeren. Joris Heijnen, initiatiefnemer van Variatie in de Keuken: “Middels deze competitie hebben we chefs, vaak al op de goede weg, uitgedaagd en geïnspireerd door nieuwe groentesoorten voor te schotelen. De winnaar krijgt een groenteworkshop voor het hele team, die gegeven wordt door Chef Chris Naylor in sterrenrestaurant Vermeer in Amsterdam. Daarnaast zijn alle deelnemende restaurants herhaaldelijk gepromoot via onze social media kanalen.”

De winnaar

Restaurant Jaime van Heije is gesitueerd in Ouderkerk aan de Amstel. Ze richten zich al langer op koken met groente. De ontvangen box met nieuwe groentesoorten diende dan ook als motivatie om de uitdaging direct aan te nemen. “We hebben erg ons best gedaan om een zo origineel mogelijk gerecht te maken, met alleen groente. Het is een flan van tomaat, tomaten brains, pommes soufflé violette, gepofte quinoa, oertomaat, zuring, uienpoeder, tomatensneeuw, prei crème, rode ui, daikon cress, zuurdesem crouton en zuringolie. Uiteraard zijn we met ons hele keukenteam erg trots dat wij de meeste stemmen hebben ontvangen,” aldus Jaimie van Heije. Voor meer informatie: www.jaimievanheije.nl

 De 72 hour Chefs Challenge is ondersteund door Dutch Specials, de Bieper.nl en Koppert Cress.