Op zoek naar een inspirerende stage? Kom ons team versterken!

Kom stage lopen bij Stichting Variatie in de Keuken!

Het beïnvloeden van de voedselkeuze van consumenten in de Horeca (out-of-home-segment) richting een gezonde en duurzame keuze. Het verhogen van de groenteconsumptie staat hierbij centraal. Wil je impact maken en bijdrage aan verandering in de samenleving waarbij miljoenen eetmomenten van consumenten onderweg op stations, luchthavens, in restaurants en tijdens de lunch op kantoor gezonder en duurzamer worden, dan bij je bij ons aan het juiste adres!

Beschrijving van de stage

In 2017 zijn we projecten begonnen, die tot eind 2018 zullen voortduren. Daarnaast zijn er nieuweprojecten die komende zomer van start gaan. Binnen de stage zal zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek in een real-life setting aan bod (kunnen) komen.  Je kan hierbij denken aan onderzoek bij restaurants of cateraars

 • naar het effect van hoeveelheden, bereiding en presentatie op consumptiegedrag en gasttevredenheid;
 • coaching van medewerkers om een gezonder en duurzamer aanbod te creëren.

Daarnaast krijg je een inkijk in de dagelijkse werkzaamheden van onze stichting:

 • Kwalitatief & kwantitatief onderzoek in het veld;
 • Interviews afnemen bij chef-koks, restauranteigenaren, partners, etc.;
 • Trainingen opzetten voor medewerkers;
 • Adviezen samenstellen voor restaurants;
 • Onderzoek doen bij cateraars of restaurants naar het effect van hoeveelheden, bereiding en presentatie op consumptiegedrag en gasttevredenheid;
 • Resultaten visualiseren;
 • Werkzaamheden als volwaardige medewerker van onze stichting;
 • Bijhouden van sociale media;
 • Teksten schrijven voor website;
 • Input leveren voor projecten van collega’s.

De exacte invulling zal i.o.m. de student(e) worden vastgesteld op basis van noodzaak van de projecten en interesse en vaardigheden.

Profielbeschrijving student(e)

Wij zorgen voor goede en voldoende begeleiding, maar onze werkwijze en filosofie geeft iedereen veel ruimte en kansen zichzelf te ontwikkelen en dat vraagt van de student(e), die bij ons aan de slag wil dat hij/zij pro-actief, zelfstandig en veelzijdig moet zijn. Er kan heel veel en daarom bepalen we samen vooraf de wensen, kwaliteiten, inzetbaarheid en leerdoelen van iedere student(e). De stagair(e) zal als ambassadeur voor onze stichting contact hebben met klanten en partners; goede sociale en communicatieve vaardigheden worden door ons gewaardeerd.

Beoordeling van ons traineeship

We hebben inmiddels ruime ervaring met het begeleiden van stagiairs. Bijna 20 studenten van verschillende opleidingen gingen je voor. We zien het ook als een traineeship waarin je als volwaardig teamlid meewerkt in de organisatie. Dit zeggen stagair(e)s over ons:

 • “Super veel geleerd! Niet alleen inhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak heb ik het gevoel enorm gegroeid te zijn”;
 • “Heel bijzonder om mee te mogen naar meetings met directeuren van grote organisaties”.

Profiel

Wij zijn een open en informele organisatie, waar veel ruimte is voor eigen inbreng. We lunchen gezamenlijk en organiseren maandelijks een borrel of andere activiteit We zijn altijd op zoek naar leuke en gezellige collega’s!

Reiskosten/stagevergoeding: Bespreekbaar.

De stichting staat ook open voor afstudeerprojecten, maar wil graag de mogelijkheden bespreken met student. Indien onze stichting je aanspreekt als afstudeerplaats, geef dit dan aan in je keuzes.

Wil jij ons team komen versterken?!

Stuur direct je CV en je motivatie TOT maandag 21 mei naar lilou@variatieindekeuken.nl.