Doe jij ook mee? Nationale Week Zonder Vlees – 5 tot en met 11 maart

Op 5 maart begint de Nationale Week Zonder Vlees. Wij als team van Variatie in de Keuken doen uiteraard mee met deze actie om de negatieve milieu impact van de vleesconsumptie te verkleinen. Een week geen vlees eten is een kleine moeite, en heeft grote positieve gevolgen voor mens, dier en milieu. Eén persoon die een hele week geen vlees eet bespaart maar liefst 7 maanden douchewater. Wanneer je namelijk één dag geen vlees eet bespaar je 1476 liter water die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie vlees. Voor 1 douchebeurt is gemiddeld 51l water nodig, dus door één week geen vlees te eten, bespaar je bijna 7 maanden douchewater. Ook bespaart één week geen vlees eten 111 kilometer autorijden, 1 blije kip en bespaar je de hoeveelheid uitstoot waar een boom 7 maanden de tijd voor nodig heeft om om te zetten in zuurstof.

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees zullen wij actief met dit thema bezig zijn. Iedere dag zullen wij een lekker groenterijk vegetarisch recept online zetten, ter inspiratie voor jou. De medewerkers van Variatie in de Keuken zullen daarbij hun persoonlijke motivatie met jou delen om deel te nemen aan de Nationale Week Zonder Vlees. Jij doet toch ook mee?