Ontmoet Variatie in de Keuken op de Horecava!

Kom naar de Horecava voor inspiratie, advies en gave demonstraties en bezoek de #GekopGroente stand (01.299) in hal 1 aan het Puur en Versplein.

De hele dag door verzorgt Variatie in de Keuken demonstraties met om 13:00 uur en 15:00 uur grote namen als: Alain Alders (De Vrienden van Jacob*), Takis Panagakis (Mazie), Raoul Meuwese (De Hoefslag*), Bas Hoog (Fred**) en Jermain de Rozario (De Lindehof**), Maurits van der Vooren (Latour*).

Beleef elke minuut live bereidingen voor eetcafés, lunchrooms, restaurants, saladebars, catering etcetera met producten van Bonduelle Food Service en Vroegop-Windig. Restaurant Bouwkunde uit Deventer, Venkelsalades uit Amsterdam, Restaurant Het Ambacht uit Heerenveen en Bonduelle Food Service laten zien wat er allemaal kan met meer groente.

Mini college
Om 14.00 uur vindt het college Menu-engineering plaats over marges, bewust en onbewust stimuleren, etcetera. “Een aantrekkelijk aspect van groentegerechten is dat het direct voelbaar is in de portemonnee”, vertelt Joris Heijnen van de Stichting Variatie in de Keuken. “Wist u dat groentegerechten tot 23% hogere inkoopmarges geven dan traditionele vleesgerechten. Bij kleine veranderingen in het menu (10%, 25% en 50% minder vlees en twee keer zoveel groente) zijn er al enorme winsten te behalen in de marge voor de restauranteigenaar en op het gebied van milieubesparing.