‘In de Keuken van Floris’ viert zevenjarig jubileum

Een ware traktatie met een negengangen wijnarrangement!
In de Keuken van Floris staat bekend om zijn eigenzinnige gerechten, speciaal voor mensen die van verrassingen houden. Het restaurant viert dit jaar haar zevenjarige jubileum en daar moet uiteraard op geproost worden!  

Chefkok Floris Versluijs en zijn team trakteren hun gasten op een negengangen wijnarrangement als ze komen dineren vanaf 6 juni t/m 2 augustus op woensdag, donderdag of vrijdag. Ze gaan de uitdaging aan om ook voor de vegetariër een negengangenmenu te creëren, vrij van dierlijke toevoegingen en begeleid door een wijnarrangement. Een sappenarrangement bestaande uit huisgemaakte sappen en zuivere suikerarme frisdranken behoort ook tot de mogelijkheden.        

In de keuken van Floris

Visie

Bij In de Keuken van Floris ligt de nadruk op het proeven; een pure smaakbeleving in de breedste zin van het woord. Hoe meer zintuigen worden gebruikt, hoe intenser de ervaring zal zijn. Daarnaast is de structuur in de gerechten van groot belang, want voelen met je mond gaat nog een stap verder dan proeven op zich. Het koken wordt door Versluijs ook wel vergeleken met eetbare kunst, die ieder op zijn eigen manier ervaart.

Het restaurant heeft een natuurlijke, warme uitstraling en de keuken is industrieel en mechanisch. De gasten zitten rondom de keuken waar chefkok Floris Versluijs en zijn team hun indrukwekkende kookmagie uitoefenen. Zo kunnen ze het bereidingsproces op de voet volgen en letterlijk in de potten en pannen komen kijken. De kookstijl van Floris Versluijs heeft een ware (r)evolutie doorgemaakt, is verfijnd en bevat veel signatuur. Hij kookt vanuit zijn hart: modern, clean en zo geconcentreerd mogelijk. Op deze manier toont hij respect voor de natuur, met haar seizoenen en mooie producten.

Variatie en groenterijk
Er is geen menukaart, waardoor een diner bij In de Keuken van Floris boordevol verrassingen zit. Na de ontvangst, het aperitief en een amuse zal iedere 25 minuten het te volgen gerecht en begeleidende wijn persoonlijk aan tafel worden toegelicht.

Koken zonder vlees of vis is een grote uitdaging voor chefkok Floris Versluijs. Een spannend vegetarisch negengangendiner bereiden is niet zo eenvoudig. Voor de perfectie, waar hij zelf zorg voor draagt, moet de smaakintensiteit in het menu worden opgebouwd en speelt hij voortdurend met contrasten, zuren en structuren. Dit vereist ervaring, creativiteit en heel veel extra aandacht.

‘Eetmotie’ noemt chefkok Floris de manier waarop hij hoopt dat zijn gasten het menu ervaren.

“Eten in mijn restaurant is als het lezen van een boek, je begint met een inleiding en geniet vervolgens van de manier van opbouw, prikkels, humor en de spanning.”