Hoe gezond eet jouw collega?

Tekst en foto’s: Aukje van Bezeij, Tweede Stem

Slechts 39% van de werknemers vindt dat collega gezond eet.

Gezonde voeding en beweging zijn belangrijk om goed te kunnen presteren op de werkvloer. Alle redenen dus voor werkgevers om het aanbod van hun bedrijfsrestaurant onder de loep te nemen. Want hoe gevarieerd is deze keuken eigenlijk? Opvallend is dat 70% van de medewerkers vindt dat hij zelf een gezonde voedingskeuze maakt. Toch vindt slechts 39% dat zijn collega’s ook een gezonde lunch nuttigen. Ook valt op dat meer dan een kwart van de mensen achter zijn bureau luncht. Toch vindt meer dan driekwart van de medewerkers dat een gezonde lunch de mentale en fysieke prestaties op het werk ten goede komt.

Deze gegevens komen uit een onderzoek van TNS NIPO dat op managersonline gepubliceerd is. Klik hier voor het volledige artikel.

Gezonde en gevarieerde voeding gaan hand in hand met MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) en een keuze voor bewuste producten. Producten die niet alleen goed zijn voor de eigen gezondheid, maar ook voor het welzijn van de planeet. De projectgroep Werk’lijk lekker zet daarom in op een aanbod van duurzame, gevarieerde en eerlijke producten in het bedrijfsrestaurant.