Groenterijke Workshop Vroegop-Windig en De Kweker

AFG importeur en leverancier Vroegop-Windig organiseerde maandag 22 juni jl. met De Kweker (professionele levensmiddelen groothandel) de groenterijke workshop. Variatie in de Keuken was uitgenodigd om te komen vertellen over haar onderzoek naar verandering in de horeca.

De klanten van de twee firma’s kregen in de ochtend volop inspiratie over hoe zij groente meer op de menukaart konden zetten en behouden. Zo vertelde Joris Heijnen van Variatie in de Keuken dat meer groente en minder vlees op het bord serveren leidt tot:
Verhoging klanttevredenheid
Verhoging winstmarge
Verlaging milieubelasting
De aanwezigen waren erg onder de indruk van de hoeveelheid water dat per couvert bespaard kan worden bij het veranderen van de vlees/groente verhouding. Zo wordt er bij 50% minder vlees en 100% meer groente per couvert bijna 700 liter minder water verspild. Dit was zeker stof tot nadenken voor de aanwezige chefs.

Aansluitend genoot iedereen van een heerlijke lunch klaar gemaakt door Jaap Sloof van De Kweker. Uiteraard was hij creatief en inspirerend te werk gegaan met groentes.