Gelukkig door Groente

Uit een nieuw onderzoek van de universiteit van Warwick (Engeland) en Queensland (Australië), komt naar voren dat mensen een sterker geluksgevoel ervaren naarmate zij meer groente en fruit eten. Er waren in totaal meer dan 12.000 deelnemers willekeurig geselecteerd om deel te nemen aan het onderzoek. Zij hielden voedseldagboeken bij en hun geluksgevoel werd regelmatig gemeten. Ook werd er rekening gehouden met andere belangrijke gebeurtenissen die het geluksgevoel zouden kunnen beïnvloeden. Mensen die hun consumptie veranderden van bijna geen groente- en fruitconsumptie naar acht porties groente- en/of fruitconsumptie per dag, voelden een stijging in hun geluksgevoel dat ongeveer gelijk was aan het krijgen van een baan na voor langere tijd werkloos te zijn. Naast dat groente en fruit goed is voor je gezondheid, en ook nog eens heel lekker is, is er dus nóg een reden om veel groente en fruit te eten: Geef je geluksgevoel een boost!!

Lees hier een artikel over het onderzoek op nu.nl en hier het artikel in Science Daily.