Fresh in de Les Kookworkshops

Verslag kookworkshops, 23 en 25 september 2014, The Mall, Van Speijkstraat 65 Amsterdam

In het kader van de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht verzorgde Variatie in de Keuken 2 kookworkshops met ouders en kinderen van basisscholen uit de Baarsjes in de actieperiode van Fresh in de Les. Het was heel geslaagd. Zo’n 15 moeders en 35 kinderen hebben meegedaan. Onder leiding van koks Nerissa Haak en Estelle Derby werd er druk gesneden, gewassen, gepeld, geroerd, gemixt, gebakken en gekookt.

In kleine groepjes werden er een bloemkoolpizza gemaakt, een dadel courgette brownie, een grote pan kropslasoep, groenterijke couscous en mini champignon ui quiches. Op donderdag bedachte de moeders nog een extra gerecht voor soep met alle restanten van de groenten. Deze extra maaltijd was geen overbodige luxe want er zaten toen wel 20 kinderen aan de tafels gespannen te wachten op hun eten!

Sunna Bohmers speelde met de kleinste kinderen groente&fruit-bingo. Sommige nog zo jong dat bijvoorbeeld een broccoli nog onbekend was. De oudsten uit deze groep hielpen na de bingo geweldig goed met het maken van de loempia’s. Daar werden komkommers, paprika’s en wortel voor gesneden dus dat moest wel even met beleid.

Na afloop vroegen verschillende moeders of we het vaker konden komen doen. Wat natuurlijk hartstikke leuk is om te horen en iets wat we zeker willen gaan proberen!