Bonduelle Food Service partner van onze #GekOpGroente stand op de Horecava 2015

Bonduelle Food Service over de samenwerking met Variatie in de Keuken:

“Een eerste samenwerking met Variatie in de Keuken is tot stand gekomen door Joris Heijnen uit te nodigen als gastspreker op een event. Wij waren erg enthousiast over het werk van Variatie in de Keuken en waar zij voor staan en waren erg benieuwd naar Joris’ zijn visie. Het klikte direct en zowel wij als de chefs waren erg enthousiast over de presentatie van Joris en over de resultaten van de Menu-engineering pilot. Een stichting die staat voor het promoten van gevarieerd, lekker en groenterijk eten, daar werken wij graag mee samen. Door onze kennis en krachten te delen, zijn wij een gelijkwaardige partner voor elkaar en kunnen we elkaar versterken. Dit gaan we aan een groot publiek laten zien tijdens de Horecava door bezoekers gek te maken op groenten en chefs te inspireren!”

images

Wat je nog niet wist over Bonduelle

3500 boeren
Samen bewerken zij 128.000 ha landbouwgrond voor Bonduelle

Duurzame ontwikkeling sinds 1996
Bonduelle is in 1996 actief gestart met duurzame initiatieven en werkt op basis van een duurzaam contract samen met de landbouwers. Dit is een contract dat het complete landbouwproces bestrijkt, van zaadje tot oogst. Hierdoor is de zorg om de kwaliteit van onze groenten diep geworteld in elk aspect van de groei en het verwerkingsproces.

De Keuze van de beste zaadjes
Dit is een essentieel onderdeel van het beleid van Bonduelle. Samen met partners zoeken we naar de beste variëteiten, maximaal bestand tegen ziektes, wateroverlast en klimaatschommelingen. Smaak en kwaliteit staan daarbij voorop.

Binnen 4 uur verwerkt
Bonduelle kiest voor productiefaciliteiten in de buurt van de landbouwgebieden. Binnen 4 uur na de oogst worden de groenten gewassen, behandeld en verwerkt.
Er worden dus alleen lokale groenten verwerkt!

Uitzonderlijk vers!
Omdat onze groenten binnen 4 uur na de oogst worden diepgevroren, is hun versheid na ontdooiing uitzonderlijk en blijven de vitamines, kwaliteit en smaak optimaal behouden.

Eigen waterzuiveringsinstallatie.
86% Van het gebruikte water wordt behandeld door een Bonduelle of lokaal waterzuiveringsinstallatie.

4829ton minder CO2 uitstoot
door vervoer via spoor en waterwegen.
De uitstoot die het overige vervoer van onze producten met zich meebrengt wordt teruggedrongen doordat we de strenge Euro- 5 normen volgen en we trainen we onze chauffeurs in Eco-rijtechnieken.

Louis Bonduelle- stichting stimuleert gezonde eetgewoonten
door aandacht te vestigen op de voordelen van het eten van groenten.
De stichting verricht onderzoek en veldwerk. Ook reiken zij tools aan aan leerkrachten, gezondheidsprofessionals en aan het brede publiek.

Wie is Bonduelle Food Service

Bonduelle is een Frans familiebedrijf, opgericht in 1853, dat gezonde en kwaliteitsvolle groenten produceert, die bereikbaar zijn voor iedereen en met respect voor de aarde worden geteeld.
Wij, Bonduelle Food Service, richten ons tot de professional, van bistrochef tot chef van een tweesterrenrestaurant. Ook voor ziekenhuizen en catering zijn wij een professionele partner. Wij motiveren en inspireren onze doelgroep om meer met groente te doen! Uit eigen onderzoek is gebleken dat veel chefs passie hebben voor groente. Het blijft echter een uitdaging om vanuit groente te denken en hier lekker en gevarieerd mee te koken. De chefs willen graag meer doen met groenten en zij zien ‘meer groente op het bord’ als belangrijke kans voor hen, maar zij missen af en toe de inspiratie.

Wij helpen hen door inspiratie te bieden! Wij beschikken over culinaire adviseurs die op een creatieve manier meedenken met bijvoorbeeld menusamenstelling, we bieden recepten en variatietips, we staan op beurzen en een aantal keer per jaar bundelen we chefs samen in ons platform; het B-Team! Tijdens B-Team events dagen wij chefs uit om hun gasten dagelijks met groente te verrassen. Dit toen wij door middel van workshops, cooking jams en wij nodigen topsprekers uit.

Meer weten over Bonduelle Food Service?
nsmit@bonduelle.com
https://twitter.com/BonduelleFS
http://inspiredbybonduelle.com/