Bezoekers Horecava verwachten 28% meer groente in 2017

Variatie in de Keuken deed onderzoek op de Horecava 2015 naar groentegebruik in de horecakeuken. Bezoekers lieten blijken een groeiend belang in te zien van meer groente op de menukaart.

Enkele resultaten:
70% van de restauranthouders heeft interesse in verhoging van de omzet en winstmarge door méér groente en minder vlees te serveren
60% van de restaurants serveren nu tussen de 50 en 125 gram groente per hoofdgerecht
92% van de ondervraagden verwacht meer groente op het horecabord in 2017.
28% meer groente op het horecabord is de gemiddelde verwachting voor 2017.
De stichting verwacht zelf een iets langzamere ontwikkeling maar is blij dat het zo leeft binnen de sector. Joris Heijnen: “Als het lukt om de horeca te inspireren om 10%-20% meer groente te serveren dan hebben we al een flinke stap gezet.” In totaal werden 166 bezoekers ondervraagd waarvan 60% werkzaam is bij een restaurant.

Naast het proeven en onderzoek was er ruimte voor discussie en uitleg over 23% meer marge; Meer groente en iets minder vlees levert de restauranthouder tot maar liefst 23% inkoopvoordeel op.
Nieuwsgierig? Mail Jerrel@variatieindekeuken.nl voor een gratis menuscan.