Landal Greenparks Challenge

De Landal Greenparks Chefs’ Challenge

Landal GreenParks, het Diabetes Fonds en Variatie in de Keuken hebben een nieuwe challenge gelanceerd. De chefs van Landal GreenParks worden uitgedaagd om een lekker en gezond hoofd- en nagerecht te maken. De naam van de challenge is de Chef’s Challenge

Voorwaarden van de Chefs’ Challenge.

De chefs gaan een lekker en gezond hoofd- en nagerecht ontwikkelen. De gerechten moeten aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet er in het hoofdgerecht 150-200 gram groente verwerkt worden, mag er alleen gebruik gemaakt worden van volkoren en magere producten en mag er niet meer dan 80 gram vlees of vis in het gerecht zitten. Het nagerecht mag niet meer dan 150 kcal en 10 gram suiker bevatten. Het doel van deze challenge is om de chef-koks op een andere manier te laten koken, met andere ingrediënten. Het is de bedoeling dat ze hierdoor hun eigen creativiteit aanspreken.

Vervolg

De chefs moeten de recepten voor 7 april insturen en de drie beste combinaties mogen 15 april worden gepresenteerd voor de jury. De jury bestaat uit Ron Stevens (Landal GreenParks), Dries Hettinga (Diabetes Fonds), Joris Heijnen (Variatie in de Keuken) en Sara Grootel (diëtiste).

Vanaf juni staan de winnende gerechten op de nieuw menukaart bij Landal.

De winnaar van de challenge wint bovendien een ticket om mee te doen aan de verkiezing ‘VariatieChef van het Jaar 2014’.