In het nieuws

In de media

NOS Journaal van 18:00 en 20:00

NOS Journaal van 1 juni om 18:00 en om 20:00. Bekijk het fragment door op het logo te klikken!

Editie NL (RTL Nieuws)

Editie NL (RTL Nieuws) uitzending van 1 juni om 18:15. Bekijk het fragment door op het logo te klikken (tweede deel van het filmpje)  

1 juni 2016 – Volkskrant

Wij staan in de Volkskrant !!! Klik hier om het hele artikel te lezen. copyright de Volkskrant

1 juni 2016 – Radio 538

Vanochtend vroeg werd ons onderzoek kort genoemd in het programma “Evers staat op”! Luister hieronder het fragment.

2 juni 2016 – Noordhollands Dagblad, Leidsch Dagblad, Gooi & Eemlander

“Stiekem minder Vlees, Toch Blij” zo luidt de titel van het artikel van Holland Media Combinaties, geschreven door Leonie Groen, die langs ging bij de van der Valk vestiging in Hoorn. Een geweldig artikel, onder andere in het Leidsch Dagblad. Klik hieronder om het artikel te bekijken. Artikel Holland Media Combinaties

1 juni 2016 – Radio 1

Vanochtend was Joris op de radio te horen! Een mooie inleiding door Roel Pauw, en daarna een interview met Joris over het onderzoek dat we hebben uitgevoerd met Wageningen UR. Luister het fragment hieronder.  

1 juni 2016 – RTL Nieuws

RTL Nieuws en EditieNL hebben artikelen geschreven over ons menu-engineering onderzoek met Wageningen UR bij Van der Valk Restaurants. In het artikel van RTL Nieuws wat je hier kunt lezen, reageert voedselwetenschapper Martijn Katan op het feit dat gasten in het onderzoek niet doorhadden dat ze meer groente en minder vlees of vis kregen. In

1 juni 2016 – LINDA

Ook bij LINDA zijn we nieuws! Klik hier om het artikel te lezen.

1 juni 2016 – Groot op 5 – Radio 5

In het programma “Groot op 5” werd er een interview gehouden met Joris. Hier luister je het fragment terug.  

1 juni 2016 – METRO

Lees het artikel hier!

1 juni 2016 – Foodlog

Ook Foodlog schrijft over ons onderzoek met Wageningen UR bij Van der Valk restaurants. Klik hier voor het artikel.

1 juni 2016 – Entree Magazine

“Restaurants dragen bij aan meer groente”. Entree is het grootste vakblad van de Nederlandse Horeca, en ook zij hebben een artikel geplaatst naar aanleiding van ons persbericht. Hier lees je het artikel.

1 juni 2016 – Omroep Brabant

“Een Spannend Experiment”, dat is wat omroep Brabant zegt over ons onderzoek. Lees hier het artikel.

1 juni 2016 – BNR

Anke Janssen, Projectleidster van het onderzoek vanuit Wageningen UR, werd geïnterviewd op BNR radio! Het fragment komt hier binnenkort te staan. Ook is er nog een artikel geschreven, die je hier kunt lezen.  

1 juni 2016 – Food Inspiration Magazine

Food Inspiration is een digitaal vakblad geschreven voor en door foodprofessionals. Trends en culinaire inspiratie staan centraal, en dit keer werd er ook een mooi stuk geschreven over ons onderzoek! Klik hier om naar het artikel te gaan.

1 juni 2016 – Misset Horeca

Lees hier het artikel!  

1 juni 2016 – KASSA

Ook bij KASSA nieuws (VARA) wordt er aandacht gegeven aan ons onderzoek bij Van der Valk. Klik hier voor het artikel.

18 april 2016 – Volkskrant

Variatie in de Keuken incognito op de voorpagina van de Volkskrant!

5 april 2016 – Dialoog

Dialoog is het tweejaarlijkse blad voor donateurs van het Diabetesfonds. In deze uitgave staat een interview met Erik met enkele gezonde tips!    

2 november 2015 – SCOOPS Horecava

Een interview met Joris in het SCOOPS Horecava magazine! Hij vertelt over de missie van Variatie in de Keuken en hoe wij deze willen verwezenlijken. “Nederland lijkt er klaar voor te zijn om meer groente te gaan eten!”  

4 oktober 2014 | Telegraaf

“Het zindert rond groente!” In dit artikel in de Telegraaf vertelt chef-kok Jonathan Karpathios van Restaurant Vork & Mes over zijn passie: ‘Groente’, en waar zijn passie vandaan komt.

26 juli 2014 – Koffietijd

Koffietijd special over de Landal Greenparks Chefs’ Challenge De chefs van Landal GreenParks werden in opdracht van Variatie in de Keuken, Landal GreenParks en het Diabetes Fonds uitgedaagd om een lekker en gezond hoofd- en nagerecht te maken. De creativiteit van chef-koks werden geprikkeld door ze op een andere manier te laten koken en met

Interview met Joris op de Radio – BNR

Joris op de radio! Hij vertelt meer over wat alle voordelen zijn voor restaurants om meer groente en minder vlees/vis te serveren, en vertelt ook wat restaurants tegenhoudt. Luister hier het fragment.

20 juli 2013 – Nu.nl

Meer Groente, Minder Vlees en Vis in Restaurants. Steeds meer mensen willen meer groente en minder vis/vlees eten in Restaurants. Lees het hele artikel hier.    

20 juli 2013 – Weekend Telegraaf

Een Betere Balans op het Bord. In dit artikel vertelt Joris Heijnen over de toekomstige verschuiving van meer groente en minder vlees in de horeca: “Groente gaat vlees verdringen”.

19 juli 2013 – Misset Horeca

Meer Groenten op de Kaart: 23% Meer Marge. Ook hier wordt aandacht besteed aan het onderzoek van Variatie in de Keuken in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Over margeverbetering, een verkleining van de ecologische voetafdruk, en een positief maatschappelijk verantwoord imago.

7 juli 2012 – Financieel Dagblad

Hilary Akers, Financieel Dagblad 07-07-2012 Groenten maken een opmars in de betere restaurants, maar wat voor wijn schenk je bij gerechten zonder vlees of vis? De sommelier van restaurant Vermeer gooide de hele wijnkaart om. ‘Wat we nu serveren is veel complexer dan voorheen.’ Een restaurant dat een sommelier in dienst heeft, is een luxe

7 juni 2012 – Nu.nl

Het ziet er geweldig uit, het winnende variatiegerecht van 2012! Chef Francois Geurds beschrijft het als volgt: “Dit gerecht heeft alles wat een goed vegetarisch gerecht moet hebben: goede structuren en texturen, een prima balans in de verschillende smaken, een volwaardig vegetarisch gerecht met voldoende voedingswaarde” Klik hier om het artikel te lezen.  

december 2011 – Delicious

Joris in de portrettengalerij van Delicious. Hij vertelt waar zijn idee van ‘Variatie op de Kaart’ vandaan kwam, hoe hij is begonnen, en wat de toekomst zal brengen: “Straks zijn er 8 miljoen flexitariërs in ’t land!”. Klik om het hele interview te lezen: Joris Heijnen in Delicious Magazine