Fresh in de Les

Fresh in de Les

Binnen de Surinaamse, Noord-Afrikaanse en Turkse cultuur staat voedsel en eten voor gastvrijheid. Er is veel aandacht voor eten en verse producten. De Nederlandse groenten en fruit zijn veel al nog wat minder bekend. Variatie in de Keuken haakt hierop in met een kookmiddag waarin met veel groenten wordt gewerkt. Het koken met minder vlees of vis is beter voor de gezondheid én beter voor de portemonnee. De kookmiddag wordt in samenwerking met een professionele kok gegeven.  

Leerdoel:  

  • Kennis opdoen over (Nederlandse) groenten en hun mogelijkheden 

Programma:

De workshop zal gegeven worden in The Mall Club Rainbow in de Baarsjes. We gaan starten met een korte introductie met informatie over verschillende groenten. Hierna volgt de Grote Gewogen Groene Groente Kwiss. Tijdens deze quiz zullen er verschillende groenten voorbij komen waarbij geraden moet worden hoeveel gram je nodig hebt om 200 gram over te houden en hoelang te kooktijd is. Na de quiz zal er een korte demonstratie zijn van de professionele kok Nerissa Haak. Zij zal laten zien hoe je op een makkelijke manier groenten kan verwerken en er hierdoor voor zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Daarna is het tijd voor veel praktijk. We gaan de keuken in om verschillende gerechten te bereiden. Deze zullen na de workshop lekker opgegeten kunnen worden.

 

VariatieKeuken @Twitter

'Supermarkten misleiden consumenten met mager gehakt' nu.nl/eten-en-drinke… via @NUnl

Beantwoorden · Retweeten · Toevoegen aan favorieten