Finalisten 2014

De finalisten van VariatieChef van het Jaar 2014 zijn bekend!

De twee kersverse winnaars van de publieksprijs, Bauke Hofma & Mirjam Romp van restaurant Venkel in Amsterdam en Henk Markus van restaurant Het Ambacht in Heerenveen zullen samen met Takis Panagakis van restaurant Mazie in Den Haag en Jermain de Rozario & Maurice van der Leek van restaurant De Lindehof in Nuenen strijden om de felbegeerde titel van VariatieChef van het Jaar 2014 en maken kans op een stage bij restaurant Librije’s Zusje** en De Librije*** in Zwolle, evenals een jaar lang groente van Dutch Specials t.w.v. €1500,-

Hieronder het overzicht van alle deelnemers:

VariatieindeKeuken30062014DenBoschTakis Panakis03

Restaurant: Mazie in Den Haag
Chef: Takis Panagakis * ook winnaar van 2013!
Gerecht:  Land meets Sea  / East meets West
Compositie van aardappel/uien en mediterraanse smaken   –   Eb en vloed in de kona/infusie van Aziatische smaken.

 

 

 

Tim Zondag

RestaurantBruschetta in Den Bosch
Chef: Tim Zondag
Gerecht: “Gevulde paddenstoel met geitenkaas en een variatie aan groente”

 

 

 

 

 

VariatieindeKeuken30062014DenBoschHenk Markus10

Restaurant: Het Ambacht in Heereveen
Chef: Henk Markus * winnaar duurzaamheidsprijs 2013

Gerecht: Geïmpregneerde Komkommer met quinoa, tuinbonen, zachte schapenkaas en bergamot

 

 

 

 

Restaurant: Restaurant Landal Coldenhove VidK_vooronde14_AMS10
chefs
: Tim Bosch & Rowan Fokkert
Gerecht: Heerlijke  couscous van bloemkool met verse groente en abrikozen met koekjes van truffelaardappel

 

 

 

 

 

Restaurant: Il MediterraneoVidK_vooronde14_AMS13
Chef: Daan Hogeveen
Gerecht: Zomerse boswandeling

 

 

 

 

 

 

Restaurant: De LindehofVidK_vooronde14_AMS01
Chefs
Jermain de Rozario & Maurice van der Leek
Gerecht: Cros-over van rendang en soto soep”vega stijl”

 

 

 

 

 

 

 

Restaurant: Venkel

VidK_vooronde14_AMS07
Chefs:   Bouke Hofma & Mirjam Romp
Gerecht: Een kruidig zoete zomersalade, geïnspireerd op het oude Perzië, met onder andere c
antaloupe, saffraan en een vleugje vliegend tapijt!

 

 

 

 

VidK_vooronde14_AMS17

Restaurant: Hemelse Modder

Chefs: Rick Huigen & Romar Smit
Gerecht:  Beet Wellington

 

 

 

VariatieKeuken @Twitter